Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El projecte 'Benvinguts, senderistes i cicloturistes' es presenta a la Fira Tour Natur d'Alemanya

El projecte 'Benvinguts, senderistes i cicloturistes' es presenta a la Fira Tour Natur d'Alemanya

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida participa en el saló, en el marc de l’estand del Centre de Promoció Turística a Frankfurt de l’Agència Catalana de Turisme
El Patronat de Turisme, a la Fira Tour Natur (Foto: Diputació de Lleida)
02/09/2016 18:49

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida dóna a conèixer el projecte “Benvinguts, senderistes i cicloturistes”, pioner a Catalunya, en el marc de la Fira Tour Natur d’Alemanya, a Düsseldorf. El certamen s’ha inaugurat aquest matí i romandrà obert al públic fins diumenge.

El nou producte turístic que impulsa el Patronat de Turisme encaixa de forma directa amb el perfil del visitant de Tour Natur, el qual cerca en aquest saló destinacions de senderisme arreu del món tant per fer de manera individual com mitjançant viatges organitzats i grups d’excursionistes.

Cal recordar que “Benvinguts, senderistes i cicloturistes” acredita amb un segell de qualitat els allotjaments que garanteixen que estan oferint la millor estada per als senderistes i als cicloturistes. Actualment 69 establiments de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida estan certificats amb aquesta marca.

El saló també està especialitzat en altres sectors del turisme actiu com ara el cicloturisme, la BTT i l’oferta de natura, àmbits en els quals el Pirineu i tot el territori són tot un referent, tenint en compte que es compta amb l’únic Parc Nacional de Catalunya, 2 parcs naturals i 21 espais naturals protegits. El territori també compta amb una extensa xarxa de rutes de dificultat variable i aptes per fer a peu i/o amb bicicleta, a més d'esports d’aventura.

El Patronat de Turisme distribuirà durant els dies de la fira tota la informació relacionada amb el projecte “Benvinguts, senderistes i cicloturistes”, així com també els catàlegs editats en anglès i alemany pel mateix Patronat “GR de senderisme” i “Ara Lleida 365”, per tal de promocionar tot el ventall de possibilitats que ofereixen les comarques de la demarcació en l’àmbit turístic. També es distribuiran els fullets informatius dels diferents consells comarcals amb informació especifica sobre l’oferta de senderisme i cicloturisme.

Presentació del Camí dels Bons Homes

D’altra banda, aquesta tarda de divendres, dins l’espai firal, l’Agència Catalana de Turisme a Alemanya farà la presentació a turoperadors i públic finalista del Camí dels Bons Homes, itinerari turístic transpirinenc d’aproximadament uns 200 quilòmetres que va des del Santuari de Queralt (Berga) al castell de Montsegur (Arièja-França), recorrent les comarques del Berguedà, la Cerdanya, l’Alt Urgell i l’Arieja.

L’itinerari rememora l’exili dels càtars occidentals, anomenats altrament Bons Homes. Actualment convertit en sender de Gran recorregut (GR-107), el Camí dels Bons Homes es pot recórrer a peu, a cavall i en la majoria de trams en BTT.

Participació del Patronat des de l’any 2009

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida participa de manera ininterrompuda des de l’any 2009 a la fira Tour Natur, atès l’interès que té per al sector turístic de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida el mercat alemany, així com el públic al qual s’adreça aquest saló vinculat amb el turisme actiu i de natura.

El mercat alemany representa el 8,3 per cent del turisme estranger que anualment reben les comarques de Lleida i ocupa el segon lloc en importància després de França, que ostenta el 40 per cent dels visitants internacionals. El turisme estranger a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida va representar l’any 2015 més del 16,00 per cent del nombre total de turistes.

Mostrar formulari de contacte