Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El projecte Boscos de Muntanya fomenta el manteniment del paisatge pirinenc

El projecte Boscos de Muntanya fomenta el manteniment del paisatge pirinenc

L'entitat ha renovat un acord perquè treballadors de la cadena Plusfresc facin de voluntaris corporatius al medi forestal Aquest dijous se celebra el Dia Internacional de les Muntanyes

Boscos de Muntanya
Boscos de Muntanya
11/12/2014 18:01

El projecte Bergwald (Boscos de Muntanya) ha renovat la seva col·laboració amb Supermercats Plusfresc perquè treballadors de l'empresa lleidatana facin estades de voluntariat corporatiu en boscos del Pirineu. L'anunci s'ha fet tot coincidint amb el Dia Internacional de les Muntanyes.

Segons dades de la Generalitat, els boscos de muntanya del Pirineu cobreixen 326.000 hectàrees, un 24% de la superfície forestal de Catalunya, i són la principal reserva d'aigua i biodiversitat del país. Aquesta riquesa és fruit de paisatges vius, amb activitat agrícola, ramadera i forestal sostenible. Però a Catalunya només l'1% de la població viu a les comarques pirinenques. Aquesta despoblació està accelerant la pèrdua dels paisatges tradicionals de muntanya.

Per evitar aquesta desaparició gradual, el Projecte Boscos de Muntanya/Bergwaldprojekt promou la conservació i la millora de boscos i paisatges en l'àmbit del Pirineu difonent els seus valors entre la ciutadania. Dins d'aquest objectiu, treballadors de Plusfresc faran estades al medi forestal per posar el seu granet de sorra en el manteniment del patrimoni natural.

El principal mitjà de difusió del projecte són, precisament, les estades de voluntariat, obertes a tot el públic entre 18 i 88 anys i que es fan principalment a l'estiu. Durant l'estada, els voluntaris podran col·laborar durant una setmana.

Bergwaldprojekt

Boscos de Muntanya és una entitat catalana sense ànim de lucre que forma part de la xarxa Bergwaldprojekt, que porta més de 25 anys acostant les persones als boscos mitjançant el voluntariat, principalment a Suïssa, Alemanya, Àustria i Ucraïna. Les tasques es realitzen seguint els criteris dels propietaris municipals i dels gestors forestals, com ara enginyers comarcals de la Generalitat i tècnics dels Parcs Naturals.

Mostrar formulari de contacte