Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Projecte Boscos de Muntanya, seleccionat per a uns ajuts europeus

El Projecte Boscos de Muntanya, seleccionat per a uns ajuts europeus

Aquest dimarts finalitza una campanya de votacions per donar-hi suport L'entitat actua al Pallars Sobirà, la Cerdanya, la Val d'Aran i el Parc Natural de l'Alt Pirineu

Parc Natural de l'Alt Pirineu
Parc Natural de l'Alt Pirineu
27/03/2012 10:40

El Projecte Boscos de Muntanya ha estat seleccionat per als ajuts EOCA (European Outdoor Conservation Association), una associació europea d'empreses fabricants de material de muntanya que dóna suport a projectes de conservació arreu del món.

Fins aquest dimarts, 27 de març, es pot participar en una votació pública a Internet per escollir els projectes guanyadors. És per aquest motiu que l'entitat està duent a terme una campanya per assolir el màxim nombre de vots i consolidar l'ajut. El link de la votació es troba a la pàgina web d'EOCA.

El Projecte Boscos de Muntanya és una entitat sense ànim de lucre que preserva i millora els boscos i paisatges tradicionals de muntanya als Pirineus catalans, mitjançant l’organització d’estades de voluntariat per a adults. L'experiència converteix la ciutadania en protagonista de la gestió forestal dels boscos de muntanya durant una setmana, esdevenint una potent eina de sensibilització sobre la important funció pública d'aquests espais de muntanya per al conjunt de la societat i la necessitat de la gestió activa.

Tasques diverses

Els participants són persones d’entre 18 i 88 anys, d’orígens i professions diverses. Treballen en diverses tasques de gestió i conservació forestal, com ara obres per a evitar l’erosió en barrancs, aclarides forestals, censos de fauna amenaçada, manteniment de pastures i prats o la recuperació de camins a bosc.

Les activitats es realitzen seguint els criteris dels municipis propietaris i dels enginyers forestals comarcals del Pallars Sobirà, La Cerdanya i la Val d'Aran i del Parc Natural de l’Alt Pirineu. A més, són supervisades per professionals del sector forestal.

El Projecte Boscos de Muntanya és part de la Fundació Bergwaldprojekt, amb 25 anys acostant les persones als boscos mitjançant el voluntariat a Suïssa, Alemanya, Àustria i Ucraïna.

Mostrar formulari de contacte