Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El projecte Camina Pirineus instal·la miradors de cim a la Torreta del Cadí i el Coscollet

El projecte Camina Pirineus instal·la miradors de cim a la Torreta del Cadí i el Coscollet

Pròximament se'n col·locarà un al cim del Salòria. Els plafons inclouen una fotografia panoràmica acompanyada de topònims i text
Mirador de cim de la Torreta de Cadí (Foto: CCAU)
08/06/2022 14:45

Mitjançant del projecte Camina Pirineus, recentment s'ha instal·lat nous miradors de cim a la Torreta del Cadí, al municipi de Cava, i al Coscollet, a Peramola. La següent intervenció serà al pic de Salòria, a les Valls de Valira, i comptarà amb la col·laboració dels tècnics de la Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Els miradors inclouen una fotografia panoràmica del paisatge que s'hi pot contemplar, amb identificació de topònims, acompanyada d’un text interpretatiu amb continguts sobre el paisatge i el patrimoni natural i cultural visibles o directament relacionats amb l’àmbit geogràfic específic. A tot plegat s’hi incorpora una matrícula, que recull les dades identificadores de cada mirador com a part integrant de la xarxa d’equipaments ecoturístics de l'Alt Urgell

L'acció té en compte que l’Alt Urgell comprèn tres unitats geogràfiques: el Pirineu axial al nord, el Prepirineu al centre i sud i la Depressió Central a l’extrem sud. A les dues primeres unitats hi ha un relleu marcadament muntanyenc, on hi destaquen aquests cims emblemàtics per la seva singularitat geogràfica, excursionista i esportiva.

Recurs ecoturístic

La vocació final dels plafons és de suport a la contemplació de la comarca, en el marc de la creació d’una xarxa del paisatge de l’Alt Urgell, que inclou la posada en valor de diversos recursos ecoturístics. Això inclou miradors, aguaits i itineraris entorn el paisatge, la fauna, la flora, la geologia, el clima i la paleontologia, amb la incorporació de nous elements distintius en zones emblemàtiques, especialment cims, per fer‐ne espais d’observació del paisatge.

Senders a l'Alt Urgell

La Xarxa de Senders de l’Alt Urgell està creant un tramat de senders al territori que serà l’origen de l’estratègia del posicionament de l’Alt Urgell com un dels territoris ecoturístics de referència de la zona pirinenca i del sud d’Europa. L'actuació forma part de l'Acció A3 de Miradors i recursos ecoturístics del projecte Camina Pirineus i s'emmarca en el PO FEDER Catalunya 2014-2020.

Mostrar formulari de contacte