Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El projecte Odisseu presenta 28 ofertes de pràctiques remunerades a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya

El projecte Odisseu presenta 28 ofertes de pràctiques remunerades a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya

La iniciativa pretén incentivar la inserció de joves universitaris en empreses situades en municipis rurals
Pràctiques Odisseu 2022
21/03/2022 22:05

Ja està en marxa la setena edició del Pràcticum Odisseu, un programa que pretén incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a empreses situades en municipis rurals. En aquesta edició s’ha assolit un total de 179 ofertes laborals en el conjunt de comarques rurals del Leader de Catalunya.

Pel que fa a l’Alt Urgell i la Cerdanya hi ha 28 propostes, una més que l'any passat. Aquesta xifra és la més alta de totes les edicions del Pràcticum Odisseu, "fet que consolida el programa al territori i mostra el compromís del teixit empresarial i administracions locals amb el talent jove". Les ofertes són de 16 empreses privades, 10 entitats públiques i 2 empreses del tercer sector públic-privat. Gairebé la meitat dels llocs de treball ofereixen possibilitat d’incorporació laboral. 

Com cada edició, els estudiants han de realitzar un mínim de 300 hores, entre mitjans de juny i mitjans de setembre de 2022. L’estudiant rebrà una remuneració mínima de 6 euros per hora treballada, amb una suma de 1.800 euros com a contraprestació total. Les persones interessades poden enviar la seva candidatura fins al 21 d’abril i poden optar a un màxim de 5 ofertes.

Inscripció i documentació

La principal novetat és que en aquesta edició els joves que vulguin enviar la seva candidatura s’han de registrar a la pàgina web d’Odisseu i adjuntar la documentació a través d’aquest canal. La documentació aportada és el formulari emplenat, l’expedient acadèmic actualitzat, la llista de priorització de les ofertes (en cas que l’estudiant es presenti a més d’una proposta) i aquells que ho vulguin, el currículum.

Ofertes laborals

Les ofertes presentades en ambdues comarques són:

 • Dues a l’Ajuntament de Bolvir: una de departament administratiu i suport secretària-interventora i una de suport al departament de turisme i administratiu.
 • Una al personal links & events com a auxiliar assessor/a personal a la Seu d’Urgell
 • Una a Iniciatives Alt Urgell com a tècnic documental i de nutrició de l’empresa IAUSA a la Seu d’Urgell.
 • Una de làctics l’Esquella com ajudant a l’obrador a Bellver de Cerdanya
 • Una a Artesanies Carlit com a desenvolupament de la gamma de productes sense plàstic a Puigcerdà
 • Dues a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell: una per a l’actualització legislativa de documentació de la seu electrònica i una al gabinet de premsa i protocol
 • Una al Consell Comarcal de l’Alt Urgell com a informador i dinamitzador turístic de la comarca de l’Alt Urgell al Consell Comarcal.
 • Dues a la cooperativa Pirenaica: una com veterinari i una com a agrònom, a la Seu d’Urgell.
 • Dues a l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya: una com a suport administratiu, turisme i comunicació i una altra a la llar infantils.
 • Una a Cerdanya Ecoresort com amfitrió de recepció i atenció al client i vendes a Prullans.
 • Una al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell com a tècnic/a de suport als professionals de l’equip tècnic de serveis socials.
 • Una a la Moixera com a suport en la gestió del garden a Puigcerdà.
 • Una a Padelorg com a coordinador d’activitats físiques i esportives.
 • Una a Polne com administratiu/va financer/a, a Oliana
 • Dues a Electrodomèstics Taurus: una per donar suport al departament d’administració comercial i una altra de suport al departament de màrqueting, a Oliana
 • Una a Taurus Appliances International com a tècnic/a importació, a Oliana
 • Dues  a Taurus and development research com a tècnic/a de màrqueting de producte i una de suport al departament d’enginyeria, a Oliana.
 • Una a Engineering and Technology for life com administratiu/va comercial renovables, a Oliana.
 • Una al Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya com a gestió de documentació administrativa i col·laboració en projectes de cooperació.
 • Una al Consell Comarcal de Cerdanya com a informador i intèrpret turístic, a Puigcerdà.
 • Una a l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) com a tècnic, a la Seu d’Urgell.
 • Una a l’Ajuntament de Montellà i Martinet com a suport al museu.

Arrelament dels joves al territori

El Pràcticum Odisseu vol fomentar l’arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis de les àrees rurals mitjançant l’impuls de sinergies del teixit empresarial del territori amb els estudiants universitaris perquè puguin obtenir un primer contacte professional amb empreses locals.

El grup coordinador d’aquesta iniciativa és el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, que compta amb el suport de tots els grups Leader catalans, amb el finançament del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural). També compta amb el suport organitzatiu i econòmic de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, la Secretaria d’Universitat i Recerca del Departament d’Empresa i Treball  de la Generalitat de Catalunya i l’AGAUR, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca.

Per consultar el llistat complet de les ofertes de pràctiques d’Odisseu i accedir a tota la informació es pot entrar a la web www.odisseujove.cat o escriure a practicum@odisseujove.cat. També es pot contactar amb l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, l’Oficina Jove de la Cerdanya o el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya.

Mostrar formulari de contacte