Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC demana incloure la millora de la carretera entre Tremp i el Pont de Montanyana en el proper pressupost del Govern

El PSC demana incloure la millora de la carretera entre Tremp i el Pont de Montanyana en el proper pressupost del Govern

La diputada pirinenca Sílvia Romero argumenta que aquest tram de la C-1311 té més de 80 anys i requereix de condicionament "urgent"
Tremp (Foto: Aj. Tremp / arxiu)
22/07/2022 10:40

El PSC insta el Govern de la Generalitat a "presentar en el termini màxim de sis mesos un estudi de condicionament i millora de la carretera C-1311 entre Tremp i el Pont de Montanyana i programar-ne l’execució a l’exercici pressupostari de l'any que ve". Amb aquest objectiu, el grup parlamentari socialista ha presentat una Proposta de Resolució al Parlament de Catalunya.

La diputada per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Sílvia Romero, ha explicat que la C-1311, al Pallars Jussà, és una carretera que connecta amb l’Aragó i la Ribagorça, i amb el propi municipi de Tremp, que té nuclis a més de 60 de quilòmetres. També ha especificat que "amb una longitud de quasi 26 quilòmetres, la via passa pel coll de Montllobar, a 1.000 metres d’altitud, un recorregut que suposa un traçat amb molts revolts i un fort desnivell". La diputada també ha afegit que "una part del tram coincideix amb el que es va construir al 1938, fa més de 80 anys, pel treball forçat de soldats de la Segona República Espanyola durant la Guerra Civil".

Tenint en compte les condicions de la carretera, Romero en demana la millora. "Si defensem la necessitat de disposar d’una bona xarxa de comunicacions, cal començar per carreteres com aquesta, indispensables per la connexió d’un territori molt extens", ha reblat.

Mostrar formulari de contacte