Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés de la Seu proposa un servei de mainaderes per a les famílies sense plaça de guarderia

El PSC-Progrés de la Seu proposa un servei de mainaderes per a les famílies sense plaça de guarderia

El grup socialista creu que l’Ajuntament ha de donar resposta als nens i nenes que han quedat exclosos del procés de pre-inscripció Jordi Mas atribueix la situació al retard en la construcció de la nova llar d’infants
La Grandalla - Aula Prefabricada
11/06/2008 14:08

El grup del PSC-Progrés a l’Ajuntament proposarà durant el proper plenari de la Seu mesures alternatives per donar cobertura a les prop de 30 famílies de nens i nenes que s’han quedat sense plaça a la Llar d’Infants Municipal. Segons indica el principal grup de l'oposició, "aquesta actuació permetria conciliar millor la vida familiar i laboral de les famílies de La Seu i, en especial, de les que treballen a Andorra".

Després del període de preinscripcions a les diferents llars d’infants de la ciutat, una trentena de nens i nenes s’han quedat sense plaça. Aquest fet complica la situació dels pares i mares de La Seu que tenen fills de 0 a 3 anys i que difícilment poden conciliar la vida familiar i laboral. És per aquest motiu que el grup municipal del PSC- Progrés proposarà que es contacti amb la Fundació FIAS (Fundació per la Innovació de l’Acció Social) per tal que s’implanti a la nostra ciutat el Servei d’Atenció Domiciliària a la Petita Infància. Aquesta proposta ja va ser presentada i aprovada per unanimitat al plenari de l’Ajuntament, durant el 2004, sense que s'hagi s’arribat a materialitzar.

Segons el portaveu del PSC- Progrés, Jordi Mas, “els poders públics i, en aquest cas l’Ajuntament, han de donar resposta, recolzar i tenir iniciatives encaminades a millorar la conciliació entre la vida laboral i familiar. A més, l’Ajuntament hauria de garantir la cobertura de les famílies que no tenen plaça a cap de les llars d’infants de la Seu”.

Mas també afirma que “en altres poblacions catalanes on s'ha dut a terme aquest servei, ha estat del tot positiu i satisfactori”. La iniciativa té les següents característiques: 1ª. Vetllar per la continuïtat de l’ambient familiar on diferents infants conviuen en el marc de la quotidianitat de la llar i en un clima estimulant i educatiu. 2ª. Cada persona adulta té al seu càrrec tres infants de 0 a 3 anys. 3ª. És un servei flexible a les necessitats de cada família. S’atén l’infant durant les hores en què els seus pares no poden estar amb ell. 4ª. És adaptable a la demanda que genera les diferents condicions laborals de la família. 5ª. És pròxim a la unitat familiar de l’infant: l’objectiu és crear minixarxes de famílies mainaderes.

Des de Progrés s’afirma que les mainaderes hauran de tenir la capacitat i la formació idònies i, a més, durant tot el temps que dura el contracte laboral, la fundació FIAS haurà de fer un seguiment del procés per tal de garantir-ne una òptima qualitat. També recorda que aquesta iniciativa no suposa cap despesa extraordinària a l’Ajuntament perquè només s’ha de proporcionar un local per a la formació de les mainaderes, fet que implica que "es donin noves possibilitats laborals a persones de la Seu".

Mostrar formulari de contacte