Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés de les Valls d'Aguilar denuncia manca d'accés a la informació municipal

El PSC-Progrés de les Valls d'Aguilar denuncia manca d'accés a la informació municipal

El grup s'adreçarà al departament de Governació i al Síndic de Greuges perquè "es compleixi la legalitat" Dolors Vidal recorda que el seu partit representa bona part del municipi

Noves de Segre
Noves de Segre
25/08/2011 11:41

El grup del PSC-Progrés al municipi de Valls d'Aguilar presentarà una denúncia al departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i al Síndic de Greuges català perquè instin l'alcalde del municipi, Joan Guàrdia (AIDEVA), "a facilitar l'accés a la informació local a tots els regidors de l'oposició".

Progrés denuncia en un comunicat de premsa "la impossibilitat" per fer raonar l’equip de govern i perquè l'alcalde "compleixi la legalitat i actuï conseqüentment amb el càrrec que ocupa". El grup no descarta emprendre altres accions legals si el problema no se soluciona "de forma immediata".

La portaveu del grup, Dolors Vidal, critica les dificultats dels regidors a l'hora de realitzar la seva tasca al consistori alturgellenc i titlla "d'alcaldada" el posicionament del nou equip de govern de les Valls d’Aguilar. Alhora, considera "increïble" que en ple segle XXI "encara hi hagi governs amb una actitud prepotent, caciquista i dictatorial".

Així mateix, la portaveu del grup PSC-Progrés reivindica que el dret a la informació està regulat per llei i no es pot impedir que els regidors de l'oposició exerceixin les seves funcions  "ja que representen bona part del municipi". Vidal recorda que Progrés va ser la llista més votada a les Valls d'Aguilar en les passades eleccions del 22 de maig.

Davant la petició d'informació, Dolors Vidal lamenta que no s'hagin argumentat per escrit les negatives. D'altra banda, la portaveu de Progrés afirma que diversos veïns ja han expressat oralment i per carta el seu malestar per les respostes i l’actitud de l’alcalde, "que no són pròpies d'un servidor públic". Segons afirma Vidal, en alguna ocasió ja s'ha demanat fins i tot la seva dimisió.

Mostrar formulari de contacte