Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés presenta al•legacions al pressupost del 2008

El PSC-Progrés presenta al•legacions al pressupost del 2008

El grup socialista de la Seu considera que vendre patrimoni per pagar salaris i despesa corrent és 'inviable'
Roda de premsa del PSC
28/05/2008 13:38

El grup del PSC-Progrés a l’Ajuntament de La Seu ha presentat un plec d’al•legacions en contra del Pressupost 2008 aprovat en la sessió plenària del passat 7 d’abril. El principal grup de l'oposició proposarà dilluns vinent una alternativa al document pressupostari. El contingut de les al•legacions es debatrà i es sotmetrà a votació durant el ple municipal.

En les al•legacions presentades es destaca que el pressupost municipal rep 1,8 milions d’euros de la venda de patrimoni municipal a través de la Societat d’Habitatge. La meitat, 835.000€ es destina a finançar despesa corrent i l’altra meitat a finançar inversions. El portaveu socialista Jordi Mas Ortega explica que "aquests diners, segons la llei d’urbanisme, s’haurien de servir per a promocionar l’habitatge de protecció oficial i, en cap cas, per pagar la despesa corrent del consistori". Progrés recorda que les societats com la d’Habitatge no es poden quedar sense recursos ni descapitalitzar-se durant els primers anys de vida.

En les al•legacions presentades, el grup de Progrés proposa que es redueixi la despesa ordinària per import de 835.000 €, quantitat equivalent a l’ ingrés de la venda de patrimoni, diners que serveixen per a finançar despeses de personal, festes, publicitat, etc. D’aquesta manera es planteja destinar l’estalvi de 835.000 € a l’adquisició de nou patrimoni per a l’Ajuntament, a la promoció d’habitatge o per capitalitzar la societat municipal d’habitatge de cara a actuacions per als propers anys.

Progrés proposa com a mesures d’estalvi que es redueixi la despesa de personal que s’ha incrementat un 70% en els 5 anys de gestió de CiU- ERC de 3,6 milions d’euros el 2003, a 6,2 milions d’euros el 2008. Alhora sol.licita una reducció dels sous dels polítics, que s’han incrementat en un 90% respecte el pressupost de l’any anterior.

Segons el portaveu socialista, Jordi Mas, “és irresponsable vendre les propietats per poder pagar els salaris dels treballadors i les despeses d’activitats i festes. Aquesta situació evidencia el descontrol de la gestió de l’Ajuntament”.

Mostrar formulari de contacte