El PSC-Progrés proposa un Consell Econòmic Local a la Seu
L'òrgan haurà d'impulsar un Pla d'Actuació per potenciar les empreses i la indústria els propers anys La iniciativa es debatrà en el plenari del pròxim dilluns, dia 7 de juny.
El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament vol potenciar les empreses i la indústria a la Seu a través de la creació d'un Consell Municipal d’Economia Local, en el qual hi estarien representats els diferents agents econòmics de la ciutat. Aquest òrgan hauria d’impulsar un Pla d’Actuació en aquest àmbit pels propers anys.
Els objectius principals de la creació del Consell Municipal d’Economia Local serien definir les bases per al desenvolupament del sector, formular projectes i plans d'actuació, fer un seguiment de l'economia local, establir relacions amb entitats, empreses i institucions, a més de la divulgació de les actuacions de desenvolupament.
Progrés recorda que la ciutat "compta amb un nombre important d’associacions, entitats i institucions que treballen de manera directa o indirecta en la promoció de l’economia local a través de diferents àmbits i sectors". En aquest sentit, assenyala l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell, Turisme Rural Alt Urgell, l'Associació d’Hostaleria de l'Alt Urgell, la Cambra de Comerç, la Unió de Botiguers, el Consell Comarcal, Turisme La Seu, el FIDEM, el Departament de Treball, l'Associació de Transfronterers, el Col•legi d’Arquitectes o el mateix Ajuntament, entre d’altres. Així mateix, manifesta que la Seu també compta "amb empreses i empresaris que han esdevingut una referència en el seu sector i que cal tenir-los en compte".
El grup municipal afirma que cal coordinar-se, ja que actualment "no existeix un espai de debat i de trobada de tots els agents econòmics de la ciutat que ajudi a consensuar mesures i coordinar actuacions per a la creació de llocs de treball i de riquesa al territori". D'altra banda, el portaveu del partit, Òscar Ordeig, afegeix que "la conjuntura econòmica actual fa més necessari que mai impulsar un Pla d’Actuació de l’Economia Local que serveixi de guia, tenint en compte que la ciutat de La Seu, per primera vegada, es troba per sobre dels 750 desocupats, essent una de les principals preocupacions dels ciutadans".
Progrés defensa que "des de les institucions públiques locals també cal dedicar esforços i recursos per donar suport al teixit productiu, impulsar la creació d’empreses i estimular l’emprenedoria local". Ordeig declara que “necessitem definir, entre tots, un model productiu propi que generi lloc de treball i asseguri un creixement sostenible”. I segueix afirmant: “S’ha de trobar fórmules per evitar que es tanquin empreses i, alhora, incentivar a la creació de nous negocis”.
La proposta de creació del Consell Municipal d'Economia Local es debatrà en el plenari del pròxim dilluns, dia 7 de juny.