Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC proposa afegir al pressupost de Generalitat 95 milions més per a Lleida, el Pirineu i l'Aran

El PSC proposa afegir al pressupost de Generalitat 95 milions més per a Lleida, el Pirineu i l'Aran

Entre les partides addicionals reclamades, Òscar Ordeig esmenta l'ampliació de reg de la Conca de Tremp, la remodelació de l'Espitau d'Aran i la inclusió del tren de la Pobla al Pla de Rodalies de Lleida
Presentació de les propostes del PSC a Lleida, Pirineu i Aran per als pressupostos 2023 de la Generalitat
30/12/2022 09:45

El diputat del PSC Òscar Ordeig ha avançat que la proposta d’acord del grup parlamentari socialista per aprovar els pressupostos 2023 de la Generalitat "passa per sumar més de 95 milions d’euros a les inversions previstes per les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran a les partides ja pressupostades". D'aquesta quantitat, 19,5 milions són per a inversions a la ciutat de Lleida i 15 milions per a l'Aran, mentre que els 60,6 milions restants es repartirien entre la resta de la demarcació.

Pel que fa a reclamacions relacionades amb l'Alt Pirineu i Aran, Ordeig ha esmentat l'ampliació del reg de la Conca de Tremp, la remodelació de l'Espitau Val d'Aran i la inclusió de la línia de tren de la Pobla de Segur en el desenvolupament del Pla de Rodalies de Lleida, que constaria de quatre línies (les altres tres són: Lleida-Cervera-Manresa, Lleida-les Borges Blanques-Montblanc i Lleida-Almacelles Monsó).

El també primer secretari del PSC a la demarcació assegura que per seleccionar les peticions han "escoltat i recollit les demandes del territori per garantir la reactivació econòmica i social i la lluita contra el despoblament". Entre aquestes també hi ha, pel que fa a la plana de Lleida, la residència pública de la Mariola, la construcció del Polígon industrial de Torreblanca de Lleida, la variant de la C-14 a Tàrrega i la finalització de les obres de l’autovia C-13 entre Lleida i Balaguer, a més de 5 milions d'euros per "assumir la titularitat de les carreteres que configuren l’Eix Transversal de Ponent, cosa que "permetria la connexió de la plana de l’Urgell amb les Terres de l’Ebre", a més d’"incloure el Fons de Transició Nuclear per a municipis de les Garrigues i el Segrià".

La diputada pallaresa Sílvia Romero, de la seva part, ha detallat que, d'aquests 95 milions d'euros addicionals, 50 milions serien per a "la modernització dels regadius i la millora de l’eficiència energètica”. Romero també ha comentat que "a nivell social, a diferents municipis de la Vall d’Aran i del Pirineu" proposen "línies d’ajuts per destinar a habitatge de lloguer social", a banda dels "ajuts a camins de muntanya i accés a nuclis".

Finalment, la parlamentària lleidatana Judith Alcalà ha assegurat que la proposta del PSC "dóna també un pes molt important a la inversió en atenció primària, arribant almenys al 24%, i amb mesures importants pel nostre territori com desenvolupar un sistema d’incentius per a especialitats i formació sanitària especialitzada per rotacions externes allunyades de les grans ciutats". Alcalà hi ha afegit que “és també important la reducció de les llistes d’espera per la dependència i l’augment de 2.000 places en residències per a gent gran”.

Mostrar formulari de contacte