Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Fundació Sant Hospital de la Seu comença a retirar restriccions en les visites a pacients per la millora de dades de la COVID-19

La Fundació Sant Hospital de la Seu comença a retirar restriccions en les visites a pacients per la millora de dades de la COVID-19

A la Seu, el risc de rebrot és ara a 646 punts, la taxa de transmissió a 0,84 i la positivitat al 19%. Aquesta setmana vinent es compliran dos anys de l'inici de la pandèmia a l'Alt Urgell i a Catalunya

Mesures implantades per l'FSH per a les visites a pacients en el marc de la pandèmia de la COVID-19
Mesures implantades per l'FSH per a les visites a pacients en el marc de la pandèmia de la COVID-19
09/03/2022 12:55

La Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell ha comunicat que des d'avui dimecres, 9 de març, comença a retirar les restriccions en les visites a pacients ingressats "davant l'evolució actual de la COVID-19" i la reducció tant del nombre d'ingressats com dels indicadors d'evolució.

Les visites es podran fer a la franja de migdia i tarda (13.00-17.00 h). Segons el protocol vigent fins ara, les visites s'han hagut de fer amb un sol acompanyant per pacient i dia. En les entrades al centre, és obligatori portar posada la mascareta quirúrgica, rentar-se les mans i respectar la distància de seguretat. A més a més, l'acompanyant referent s'ha d'identificar amb una targeta que ha de recollir a admissions i retornar el dia que marxa.

Segons les dades actualitzades del Departament de Salut, a data d'avui, a la Seu d'Urgell el risc de rebrot segueix baixant i ara està a 646 punts (-248 respecte d'ara fa una setmana, quan estava a 894). Pel que fa a la taxa de transmissió (Rho7), ha pujat lleugerament (+0,8) però es manté força per sota del límit recomanat: a 0,84. I el percentatge de positius als nous tests és del 19%, semblant al 17,5% que hi havia la setmana passada. Al conjunt de l'Alt Urgell, aquests índexs de referència han baixat en tots tres casos i ara estan a 827 punts, a 0,86 i al 17,7% respectivament.

Pel que fa a la resta de l'Alt Pirineu i Aran, totes les comarques segueixen en vermell pel que fa a risc de rebrot, però en la majoria de casos amb tendència a la baixa. La millor situació actual és a la Cerdanya, on aquest índex ja és a només 391 punts. A l'Aran és a 485 i a l'Alta Ribagorça a 993. Mantenen un risc més elevat el Pallars Jussà (1.364) i especialment el Pallars Sobirà (2.720). Pel que fa a la taxa de transmissió, la millor dada és també a la Cerdanya (0,83), seguida de l'Alta Ribagorça (0,91), mentre que l'Aran i el Jussà superen lleugerament el límit i el Sobirà és l'única comarca que el supera àmpliament (2,79). Entre els quatre hospitals pirinencs hi ha un total de 5 ingressats -quatre menys que la setmana passada- segons dades d'aquest dilluns.

I al conjunt de Catalunya, també amb dades d'aquest començament de setmana, la Rho7 és a 0,91, el risc de rebrot a 602 i la positivitat al 10%. Segueixen baixant el nombre d'ingressats tant a planta dels hospitals (1.152, uns 180 menys que la setmana passada) com a les UCI (161), i també es modera el nombre de defuncions per coronavirus (77 la darrera setmana).

Mostrar formulari de contacte