Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Sant Hospital de la Seu preveu tancar el 2014 amb equilibri pressupostari

El Sant Hospital de la Seu preveu tancar el 2014 amb equilibri pressupostari

Explicació sobre els eixos del Pla Funcional del centre mèdic en el plenari municipal, arran d'una moció d'ERC El centre preveu mantenir totes les especialitats mèdiques i comptar amb els treballadors actuals
Sant Hospital
16/12/2014 18:05

L'Hospital de la Seu està previst que tanqui el 2014 amb equilibri pressupostari. Així ho ha explicat aquest dilluns l'alcalde urgellenc i president de la Fundació Sant Hospital, Albert Batalla, en el marc del debat d'una moció del grup municipal d'ERC en què s'instava a explicar el Pla Funcional del centre mèdic.

El 2014 seria així el primer any en què no hi hauria dèficit, lluny dels 320.000 euros de pèrdues del 2013 i els 600.000 d'ara fa dos anys. Per Batalla, "la situació actual, tot i que continua essent fràgil, és millor que la d'abans, després d'un gran esforç per millorar els processos mèdics, aconseguir un estalvi energètic important i el sacrifici per part dels treballadors, que l'any passat no van cobrar la catorzena paga que els pertocava".

En relació amb les nòmines, el tancament pressupostari definitiu està pendent de l'acceptació o no per part del comitè d'empresa del pagament de l'extra del desembre en dues vegades. El personal ha de decidir si accedeix a cobrar el 60 per cent de la paga abans del 31 de desembre, i el 40 per cent restant entre gener i febrer de l'any que ve. "Afavorir el tancament pressupostari sense números vermells seria important per a la credibilitat de la Fundació", remarca Batalla.

Pla Funcional

El Pla Funcional del Sant Hospital ha de preveure el desenvolupament a curt i mitjà termini de l'equipament. El document assegura el manteniment de les especialitats que s'ofereixen actualment, mantenint el número de treballadors actuals. La proposta, que ja s'ha presentat al comitè d'empresa, contempla tres grans blocs de treball, amb àrees com les urgències, medicina interna i l'àmbit sociosanitari; quiròfan, traumatologia, cirurgia i anestesia, i l'atenció materno-infantil.

"L'objectiu és garantir el millor servei als ciutadans", remarca Batalla, que també indica que la gestió del centre "tindrà molt en compte les necessitats del territori i les noves tendències mèdiques". Quant a la innovació, el president de la Fundació Sant Hospital ha avançat que el pròxim mes de gener s'iniciarà un nou programa al centre de cribatge del càncer de colon. Aquest servei, que tindrà el suport de la Diputació de Lleida, s'afegirà a l'actual programa de detecció precoç del càncer de mama.

No politització de la sanitat a la comarca

L'explicació de Batalla va respondre una moció d'ERC sobre el Pla Funcional del Sant Hospital i les possibles repercussions en la sanitat a la comarca i els treballadors del centre. Tot i que la proposta va ser descartada amb el vot en contra de CiU i PP, en considerar que no era un tema propi del consistori i que havia de debatre's en el Patronat del Sant Hospital, Batalla va optar per explicar-ne els eixos generals alertant, però, de la "seriositat i rigorositat" que requereix un tema com aquest. "No s'ha de caure en la petita política en relació amb la sanitat a casa nostra", va avisar.

Batalla també va recordar que el text d'ERC es va presentar paral.lelament a les converses mantingudes amb els treballadors del centre. En tot cas, el regidor republicà, Miquel Caminal, va agrair l'explicació "per donar més tranquil.litat sobre un àmbit tan sensible".

Mostrar formulari de contacte