Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El SCT porta a la Seu una campanya per reduir la sinistralitat viària

El SCT porta a la Seu una campanya per reduir la sinistralitat viària

L’exposició s’ubica a l’interior d’un tràiler de 70 metres quadrats on s’hi podrà veure gràfics i interactuar amb jocs La proposta incita a reflexionar sobre el canvi cultural que cal perquè hi hagi menys accidents
Trànsit - Cartell campanya sensibilització
30/07/2010 14:33

El Servei Català de Trànsit portarà a la Seu el pròxim dilluns, 2 d’agost, una campanya itinerant que incita a reflexionar sobre el canvi cultural necessari per ajudar a reduir la sinistralitat a les carreteres. L’exposició mòbil, que es transporta en un tràiler, es podrà visitar a la plaça dels Oms.

Aquesta iniciativa, que té com a lema "A Catalunya reduïm accidents cada dia. Tu ho fas possible", pretén sensibilitzar la ciutadania i fer arribar el missatge que el paper del conductor és fonamental per evitar sinistres, ja que la majoria de topades i sortides de via tenen com a element determinant el factor humà.

La mostra s’ubica a l'interior d'un tràiler, d'uns 70 metres quadrats, on de manera molt didàctica s'ensenyen gràfics sobre l'evolució de la sinistralitat. També hi ha jocs de preguntes i respostes sobre seguretat viària i s’hi pot veure un vídeo amb l'aportació de ferits, familiars de víctimes i policies.

Les xifres de reducció d’accidents de trànsit a Catalunya se situen per damunt de la previsió de la Unió Europea. El nombre de víctimes mortals ha disminuït el 62% des de l'any 2000, un percentatge més alt del que s’havia marcat com a objectiu, que era del 50%. Tot i així, des del Servei Català de Trànsit s’insisteix en el fet que “encara queda molta feina per fer".

Les visites al tràiler

Les visites al tràiler, que s’instal.larà a la plaça dels Oms, tindran una durada màxima de 20 minuts. La capacitat per a cada grup serà de 25-30 persones.

A l'interior del camió hi haurà un circuit estructurat amb espais diferenciats per a totes les activitats/eixos de la campanya. S’inclouen gràfics sobre l'evolució de la sinistralitat a la xarxa viària catalana des de l'any 2000 en relació amb els factors principals de l'accidentalitat com són la velocitat, l'alcohol i els sistemes de seguretat passiva. Així mateix, s’hi podrà veure una exposició fotogràfica sobre el canvi actitudinal en relació amb el trànsit d'aquesta darrera dècada.

Una de les propostes interactives és un joc mecànic de preguntes i respostes sobre seguretat viària. També s’oferirà la possibilitat de provar jocs interactius sobre seguretat viària. L’espai de sensibilització ofereix finalment un vídeo documental amb el testimoniatge de diverses persones anònimes (accidentats, familiars d'accidentats, policies, professionals del transport, joves, gent gran, etc.) que reflexionen sobre la seguretat viària i l'accidentalitat. A més, l'espai exterior del tràiler estarà condicionat perquè els més menuts que visitin l'exposició puguin fer activitats de psicomotricitat relacionades amb la seguretat viària i també s'habilitarà un espai on es puguin escriure missatges vinculats a la seguretat viària.

Mostrar formulari de contacte