Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El secretari d'Estat de Medi Natural parla amb els alcaldes reticents a l'ampliació d'Aigüestortes

El secretari d'Estat de Medi Natural parla amb els alcaldes reticents a l'ampliació d'Aigüestortes

13/05/2010 09:16

El secretari d'Estat de Medi Rural, Josep Puxeu, ha garantit que l'ampliació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici es farà "amb un ampli consens amb el territori". Puxeu traslladarà al Govern la demanda dels ajuntaments per tenir més temps per reflexionar sobre 'la necessitat' d'ampliació del parc, que considera 'positiva per la zona i per tothom'.

El representant de l'Estat ha telefonat aquest dimecres "als qui més objeccions han posat al pla", que són l'alcalde de la Vall de Boí, Joan Perelada, i el síndic d'Aran, Francés Boya. Puxeu ha dit que comparteix les mateixes 'preocupacions' que li han expressat Perelada i Boya.

La figura del Parc Nacional és la més restrictiva i proteccionista de les figures de protecció del territori. La proposta que la directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura i el president del patronat del parc, Joaquim Llach, van presentar als alcaldes afectats, proposa una ampliació d'aquest espai de les 13.901 a les 23.102 hectàrees. És a dir, Medi Ambient retalla les seves expectatives en més de 3.500 hectàrees.

Mostrar formulari de contacte