Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El sector turístic del Pirineu confia a mantenir l'ocupació de l'any passat

El sector turístic del Pirineu confia a mantenir l'ocupació de l'any passat

Els hotels reconeixen que esperen una menor rendibilitat per la crisi i l'augment del petroli. El Patronat espera beneficiar-se del fet que molts ciutadans optaran per destins més propers
19/06/2008 16:32

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu que l’ocupació turística per a aquest estiu a la demaració se situï "en uns percentatges molt similars als de l’any passat". L’oferta turística se situa en 52.171 places. Aquesta xifra representa respecte a l’any 2007 un increment del 2,6 %, amb 1.322 places noves. Aquestes previsions situarien el nombre de visitants en més de 750.000 durant els mesos de juliol, agost i setembre, amb 2,6 milions de pernoctacions.

Com és habitual, la demanda turística de la demarcació es concentra al Pirineu. L'Alt Urgell serà la cinquena comarca amb una ocupació més alta, per darrera de la Val d’Aran, els dos Pallars i l’Alta Ribagorça.

Tots els representants dels sectors turístics han coincidit a dir que mantenir els resultats de l'any passat seria satisfactori, tenint en compte l'actual crisi. Justament a causa de la situació econòmica, el Patronat espera que molts ciutadans optin per destins més propers, cosa que pot beneficiar el Pirineu.

L’agost serà novament el mes que comportarà una demanda turística més gran, amb una mitjana d’ocupació que oscil·larà entre el 60 % i el 90 % segons el tipus d’establimement. Al juliol i al setembre el percentatge serà entre el 40 i el 70 %.

Juan Antonio Serrano, president de la Federació d’Hostaleria, reconeix que els hotels "baixaran la seva rendibilitat com a conseqüència de l’increment del preu del carburant i de l’augment salarial que no podem repercutir als clients, ja que la tendència és mantenir els preus”. Les reserves hoteleres es troben un 10 % per sota de l’any passat. Els bars i restaurants també es poden veure perjudicats per la reducció de despesa dels visitants.

El president de la Federació de Càmping, Josep Mercader, ha destacat que enguany s’ha treballat molt els mercats europeus per a la captació de clients, principalment l’holandès i l'alemany. Lluís Farrero, en representació de les Cases de Turisme Rural, ha destacat la confiança de poder mantenir els mateixos nivells d’ocupació de l’any anterior i ha anunciat que per a aquest pont de Sant Joan l’ocupació als establiments de turisme rural serà del voltant del 90 %.

L’estada mitjana dels turistes a la demarcació s’ha reduït lleugerament els darrers anys. Actualment la mitjana d’estada als hotels no arriba per poc als tres dies, mentre que al sector del càmping és de 3,40 dies, i finalment el turisme rural és el que manté una estada més llarga, de 3,95 dies.

El client principal continua venint de Catalunya mateix (60%), mentre que un 25% provenen de la resta de la península i el 15% restant són estrangers, sobretit de França, el Benelux, Alemanya i la Gran Bretanya.

L’estiu de l’any 2007, la mitjana d’ocupació del sector del càmping durant els tres mesos de juliol, agost i setembre va ser del 45 % en les places d’acampada i del 62 % en les de bungalous. El turisme rural va tenir una ocupació del 50 % als mesos de juliol i setembre i del 90 % a l’agost. El sector de l’hoteleria es va moure en el 41 % al juliol, el 43 % al setembre i el 62 % al mes d’agost. L’ocupació en albergs i refugis es va situar al voltant del 70 % al setembre i entre el 80 i el 90 % al juliol i l’agost.

 

Mostrar formulari de contacte