Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La residència de gent gran de la Fundació Sant Hospital continuarà al Seminari durant tot el 2020

La residència de gent gran de la Fundació Sant Hospital continuarà al Seminari durant tot el 2020

El Bisbat d'Urgell ha donat el vistiplau a la mesura, que es pren en previsió d'un probable rebrot de la COVID-19 durant la tardor. Comencen a activar-se a la Llar de Sant Josep les visites de familiars
01/06/2020 19:45

El Bisbat d'Urgell ha autoritzat la Fundació Sant Hospital (FSH) a seguir utilitzant la tercera planta del Seminari Conciliar com a unitat sociosanitària i residència assistida per a la gent gran durant tot el 2020. La mesura es pren en previsió d'un probable rebrot de la COVID-19 durant la tardor.

El president de la FSH i alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha agraït la decisió de l'arquebisbe Joan-Enric Vives i l'ha qualificat "d'excel·lent notícia". Així mateix, ha destacat que la col·laboració del Bisbat d'Urgell "ha estat fonamental per afrontar la pandèmia del coronavirus a la capital alturgellenca".

El trasllat dels padrins i padrines va iniciar-se el passat 20 de març, amb l'objectiu de treure'ls de l’edifici de l’hospital, on hi ha un risc de contagi molt més alt que a la resta de la ciutat i, així, protegir aquest col·lectiu de persones més vulnerables. La nova ubicació també ha permès ampliar els espais del Sant Hospital per poder atendre els possibles malalts de COVID-19.

Visites a les residències

En una altre ordre de coses, les residències de gent gran de la Seu d'Urgell van activant els protocols per rebre visites de familiars. És el cas de la residència Llar de Sant Josep, en què els usuaris ja poden veure de nou els membres de la seva família després del confinament obligat per l'estat d'alarma. Per accedir-hi cal demanar cita prèvia i les retrobades es fan al jardí i amb distància de seguretat.

Jordi Fàbrega ha valorat aquestes primeres visites com "una excel·lent notícia llargament esperada" i ha agraït la "paciència i confiança" mostrada pels familiars dels residents, que ha permès que ambdós centres hagin restat al marge de la pandèmia i de moment no s'hi hagin registrat positius, mitjançant un estricte confinament. Fàbrega espera "que el retrobament familiar torni a ser un fet normalitzat amb el temps".

  • Visites de familiars a la Llar de Sant Josep (Foto: Montserrat Bonet)
  • Seminari Conciliar (Foto d'arxiu/Jordi Fàbrega)

Mostrar formulari de contacte