Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El socialista Víctor Orrit seguirà com alcalde de Tremp després de pactar amb Reagrupament

El socialista Víctor Orrit seguirà com alcalde de Tremp després de pactar amb Reagrupament

07/06/2011 18:22

El socialista Víctor Orrit continuarà quatre anys més al capdavant de l'Ajuntament de Tremp, ja que ha arribat a un acord de govern amb Reagrupament. El PSC va aconseguir 6 regidors, CiU un total de 5, ERC va perdre un regidor dels dos que tenia i Reagrupament va aconseguir representació amb un regidor, que ha estat suficient per decidir el govern a la capital del Pallars Jussà.

Orrit ha dit en declaracions a l'ACN que tot hi haver arribar a un acord amb Reagrupament obrirà converses amb Convergència i Unió per oferir-los participar en decisions ''què no són de partit i sí de poble''. Pel que fa al Consell Comarcal, encara pendent de pacte, el polític pallarès indica que és partidari que hi tinguin representació el major número de forces polítiques.

El regidor de Reagrupament que passarà a formar part de l'equip de govern de l'Ajuntament de Tremp és Joan Pascual. Orrit ha especificat que tindrà la responsabilitat en una regidoria concreta però que podrà participar "en totes les decisions que afecten l'Ajuntament".

Pel que fa al Consell Comarcal del Pallars Jussà, Orrit s'ha mostrat partidari d'aconseguir un acord que aglutini el màxim de partits amb l'objectiu de "despolititzar" l'ens. Per Orrit el que es va fer durant l'anterior legislatura no va ser ''ni just ni correcte'' i ha afegit ''que és va deixar de cara a la paret'' la principal força política, el PSC.

Al Pallars Jussà encara hi ha mitja dotzena d'Ajuntaments pendents de pactes. La Pobla de Segur, Talarn, Isona, Senterada, Sarroca de Bellera i Castell de Mur han d'acabar de tancar els pactes aquesta setmana. Del resultat d'aquests pactes en dependrà en bona mesura el color que governarà els quatre propers anys al Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Mostrar formulari de contacte