Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El sud de l'Alt Urgell tornarà a abocar brossa a Benavarre a partir del mes vinent

El sud de l'Alt Urgell tornarà a abocar brossa a Benavarre a partir del mes vinent

Les dues mancomunitats d'escombraries han tancat el conflicte sobre els tiquets d'abocament De manera provisional, els municipis afectats fan servir un recinte d'Organyà

Abocador de Benavarre
Abocador de Benavarre
28/12/2010 12:26

Els municipis del sud de l'Alt Urgell tornaran a dipositar brossa a l'abocador comarcal de Benavarre aquest mes vinent. Segons la Mancomunitat de Residus de l'Alt Urgell Meridional, ja s'ha resolt el conflicte amb la Mancomunitat de l'Urgellet i les properes setmanes es reprendrà el sistema de tiquets per cada camió que entra a l'abocador.

L'alcalde d'Oliana i president de la mancomunitat sud, Antoni Vilaginés, ha assegurat que la polèmica ja està superada i que les relacions entre els dos ens s'han normalitzat novament. Tanmateix, Vilaginés ha puntualitzat que han hagut d'aplicar un augment a les taxes d'escombraries ja que, segons recorda, la recollida de brossa a la zona és una despesa deficitària.

La represa total del sistema de tiquets està pendent de rebre una partida econòmica de la Diputació. Mentrestant, la brossa s'està guardant de manera provisional a la planta de transferència que la Mancomunitat té a Organyà. Vilaginés confia que la situació tornarà a quedar totalment normalitzada a mitjans del mes vinent.

El conflicte amb la recollida es va iniciar quan els municipis del sud van protestar per la taxa que han de pagar per fer servir l'abocador de Benavarre, que és de 47,40 euros per tona. L'entitat va amenaçar de deixar de pagar i la Mancomunitat de l'Urgellet va respondre amb el tancament de portes de l'abocador per als camions del sud de la comarca. Els municipis meridionals acumulen un deute de 194.000 euros pel cost que els suposa la recollida.

Mostrar formulari de contacte