Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Torneig de Bàsquet 3x3 de Festa Major s'incorpora al circuit de la Federació Catalana

El Torneig de Bàsquet 3x3 de Festa Major s'incorpora al circuit de la Federació Catalana

Per aquest motiu, enguany la competició es farà al Palau d'Esports, amb quatre categories d'edat. L'esdeveniment aspira a esdevenir puntuable per al rànquing FIBA de la modalitat, que té opcions d'esdevenir olímpica

Torneig de Bàsquet 3x3 de la Festa Major de la Seu
Torneig de Bàsquet 3x3 de la Festa Major de la Seu
28/07/2017 11:10

El Torneig de Bàsquet 3x3, un dels actes més clàssics de la Festa Major de la Seu d'Urgell, es farà enguany al Palau d'Esports, en comptes del seu tradicional emplaçament a la plaça de Catalunya. Des del Servei d'Esports de l'Ajuntament han explicat que el motiu d’aquest trasllat és "poder realitzar una competició que s’ajusti als paràmetres del circuit 3x3 de la Representació Territorial de Lleida de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ)".

Aquesta modalitat del 3x3 ha tingut un gran creixement els darrers anys i "és una disciplina que aspira a formar part del programa dels Jocs Olímpics", recorden des del consistori. Per això, des de les diferents federacions s’ha estat treballant en la unificació de les normes i en la regularització de les moltes competicions que es disputen arreu. Per tant, l’objectiu del Servei d’Esports és consolidar la prova en el calendari d’aquestes competicions i, en properes edicions, fer que el 3x3 Festa Major esdevingui un torneig puntuable per al rànquing FIBA d’aquesta modalitat.

El 3x3 Festa Major’17 està inclòs en el circuit de la RT de Lleida de la FCBQ de manera que els equips millors classificats d’aquest circuit podrien optar a participar en el Campionat 3x3 de Catalunya en les categories que es puguin acabar convocant.

La competició sí que manté la data: divendres de Festa Major. Enguany es farà el 25 d’agost a partir de les sis de la tarda. En principi, s’establiran quatre categories mixtes: Júnior/Sènior (nascuts/des l'any 2001 i anteriors), Cadet (2002 i 2003), Infantil (2004 i 2005) i Mini (2006 i posteriors). En funció de les inscripcions que hi hagi, l’organització es reserva el dret d’agrupar edats o establir categories exclusivament masculines o femenines en alguna franja d’edat.

Els equips han de tenir d’un màxim de quatre jugadors i les inscripcions es poden dur a terme a través del web http://esports.laseu.cat, on també s’hi pot trobar el reglament específic de la competició. La inscripció és gratuïta, tot i que caldrà dipositar una fiança de 20€ per equip, que serà retornada si l’equip es presenta a tots els partits i observa un comportament correcte i esportiu durant la competició.

Mostrar formulari de contacte