Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El TSJC suspèn cautelarment la llicència de pesca aranesa

El TSJC suspèn cautelarment la llicència de pesca aranesa

La Generalitat l'havia recorregut perquè el Conselh Generau d'Aran havia deixat d'acceptar els permisos expedits a la resta de Catalunya
Pesca a l'Aran (Foto: CGA)
30/07/2019 13:35

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès cautelarment la llicència de pesca aranesa. D'aquesta manera, el Conselh Generau d'Aran no podrà expedir les seves pròpies llicències de pesca ni tampoc els permisos que deriven d'aquestes llicències.

El tribunal estatal ha fallat a favor de la Generalitat de Catalunya, que va interposar un recurs contenciós administratiu en contra de l'Ordenança fiscal número 4 reguladora de la taxa per l'expedició de permisos, llicències i concursos de pesca recreativa a la Val d'Aran. Aquesta mesura la va aprovar l'anterior executiu aranès, de Convergència Democràtica (CDA). El Govern català rebutjava el fet que el Conselh Generau volia exigir aquest permís a tothom qui pesqués en rius i llacs aranesos, sense acceptar els permisos atorgats per la Genealitat i que són vàlids per a tot el territori català. De fet, fins ara, els qui no es treien fins ara el carnet aranès s'exposaven fins i tot a multes, encara que tinguessin el català.

En resposta a aquest recurs, el TSJC ha decidir, de manera provisional, suspendre l'article 3 i la disposició final segona de l'ordenança, fet que ocasiona que el Conselh no pugui seguir expedint, de moment, les seves pròpies llicències de pesca. El nou síndic d'Aran, Paco Boya, considera que el principal problema de l'actual llicència aranesa era que no contempla la reciprocitat; és a dir, que els permisos de la Generalitat siguin vàlids a l'Aran; i els aranesos, a la resta de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte