Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Elaborades més de 10.000 mascaretes casolanes des de la Seu d'Urgell

Elaborades més de 10.000 mascaretes casolanes des de la Seu d'Urgell

En el primer ple telemàtic urgellenc, els grups municipals han acordat cedir a la lluita contra el coronavirus el 30% de les dietes per assistència. La corporació ha agraït la col·laboració de la població i ha fet un reconeixement als qui treballen en primera línia

Primer ple telemàtic de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, 14.04.2020
Primer ple telemàtic de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, 14.04.2020
14/04/2020 19:15

L'elaboració de màscares casolanes de protecció des de la Seu d'Urgell ja ha arribat a la xifra de 10.000 unitats, segons s'ha explicat aquest dimarts al ple ordinari de l'Ajuntament urgellenc corresponent al mes d'abril. Una sessió plenària històrica, perquè ha estat la primera que s'ha fet per via telemàtica, a causa de les mesures de prevenció del coronavirus. Els regidors han debatut els punts presentats a l'ordre del dia des dels seus respectius domicilis -des del despatx d'Alcaldia en el cas de Jordi Fàbrega- i connectats a través de l'ordinador.

Entre d'altres punts, al ple s'ha explicat que tots els grups municipals han acordat cedir el 30% de les dietes per assistència a plens dels regidors i regidores sense dedicació preferent, i destinar aquests diners a la lluita contra les conseqüències del coronavirus a nivell local.

L'alcalde de la Seu ha presentat la xifra de 10.000 mascaretes dins del punt d'informes d'alcaldia, en el qual ha fet un repàs de la situació de la lluita contra el coronavirus des que va arribar la pandèmia i es va iniciar l'estat d'alarma, ara fa un mes. En aquest apartat, en nom de tota la corporació municipal, Jordi Fàbrega ha fet un "agraïment a tothom qui està treballant a primera línia" i ha expressat el condol als familiars de víctimes de la COVID-19, com també al suport a tota la gent que pateix o ha patit la malaltia. També ha estès l'agraïment a "la col·laboració i predisposició dels grups municipals, per les idees constructives rebudes i les ganes de tirar endavant"; als treballadors municipals, "que estan donant el 300 per cent d’ells mateixos", i "a tota la ciutadania que està fent l’esforç de quedar-se a casa".

Balanç d'un mes d'estat d'alarma

Des de l'equip de govern han detallat que, fins ara, al Sant Hospital de la Seu hi ha hagut 25 ingressats per coronavirus, dels quals 8 han rebut l'alta i 2 han mort. A data d'avui hi ha 7 ingressats. Paral·lelament, en total s'ha aplicat l'aïllament domiciliari a 236 persones, de les quals 33 han estat confirmades com a positius confirmats i 56 han estat donats d’alta en passar el període de quarantena.

Jordi Fàbrega també ha informat als regidors del Pla de Contingència, que ha inclòs el trasllat al Seminari Conciliar -cedit pel Bisbat d'Urgell- de 22 usuaris de la Residència de Gent Gran del Sant Hospital. Aquest pla també contempla el fet que s'ha equipat 3 llits per a crítics, per si són necessaris; s'ha posat l'Alberg La Valira a disposició de cossos sanitaris i de seguretat, s'ha habilitat el Parador per si cal ampliar espai hospitalari i, mentrestant, el CAP de la Seu fa seguiment de tots els aïllats a domicili i malalts crònics.

Pel que fa a un dels temes principals de debat d'aquest ple, els serveis socials, des de l'equip de govern han explicat que la situació actual és "difícil per a gent vulnerable" però que s'està "procurant que tothom qui tingui una necessitat sigui atès". En aquest sentit, s'ha recordat la preparació d'àpats per a determinats infants amb necessitats especials i el repartiment a l'Alt Urgell -en coordinació amb el Consell Comarcal i el Departament d'Educació de la Generalitat- de 283 targetes moneder.

També s'ha explicat que els serveis socials han atès des de l'inici de la crisi 155 casos nous, el banc d'aliments ha atès 188 famílies i el telèfon d'atenció psicològica ha tractat una quinzena de casos. A tot plegat, el consistori hi afegeix les "moltes aportacions de particulars i empreses", la tasca endegada pel grup de voluntariat La Seu en Xarxa i el butlletí publicat cada dia al web de l'Ajuntament, amb informacions com ara el llistat de comerços oberts, les FAQS de Protecció Civil i les diverses línies d'ajut que ja s'han encetat. Justament pel que fa al portal web municipal, s'ha destacat que se n'ha remodelat el disseny per fer més fàcil l'accés a informació.

Quant a la represa del curs escolar, al ple Jordi Fàbrega ha recordat que l'Ajuntament de la Seu ja s'ha avançat en la instal·lació d'equips d’internet per a infants per poder seguir el tercer trimestre, gràcies a la col·laboració de les empreses locals Alt Urgell Fibra i Cadí Telecom. I justament en l'àmbit tecnològic, ha elogiat la bona tasca duta a terme pel departament d'Informatica del consistori per facilitar el teletreball i les reunions telemàtiques com és el cas d'aquest plenari.

Des del grup de Compromís X La Seu, a l'inici del ple, el portaveu del grup Òscar Ordeig ha expressat que s'està vivint "una situació extraordinària" i s'ha sumat al "record per les persones que han mort per COVID-19 com també al "condol a les famílies i desig de recuperació a les persones malaltes" i al "reconeixement a tothom qui segueix treballant". Ordeig ha volgut transmetre el "missatge d’ànims i suport a tothom qui pateix les conseqüències de la crisi" i ha reiterat la seva "disposició per col·laborar".

Mostrar formulari de contacte