Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 24-M: Municipi de la Vansa i Fórnols

Eleccions 24-M: Municipi de la Vansa i Fórnols

Quatre candidatures concorren als comicis: ERC, PP, CiU i Compromís X La Vansa Opten a l'alcaldia Josep Xavier Camps i Irene Tello
Eleccions Municipals 2015 - Logo
20/05/2015 19:00

ELECCIONS MUNICIPALS 2015 – MUNICIPI DE LA VANSA I FÓRNOLS
 

Algunes dades:

Extensió: 79,51 km2
Població: 210 habitants

L'agricultura i la ramaderia havien constituït la principal activitat econòmica del municipi de la Vansa i Fórnols. Encara es mantenen alguns conreus tradicionals, com els de patates, i hi ha petites explotacions de bestiar boví i alguns ramats d'ovelles. S’han introduït els cultius biològics i d'herbes medicinals i aromàtiques. El turisme s’ha desenvolupat amb alguns allotjaments rurals.

Al terme hi trobem els pobles de Sorribes (cap del municipi), Adraén, la Barceloneta, Cornellana, Fórnols, Ossera, Padrinàs, Sant Pere i Sisquer.

(Informació: CCAU)


Resultats de les eleccions del 2011:

L'alcaldia va ser per a CIU, amb la reelecció de Josep Camps, amb 4 regidors. Esquerra-AM, encapçalada per Irene Olga Tello, va obtenir 1 regidor. Progrés Municipal i el PP no van sumar cap regidor.

Eleccions del 2015:

Quatre candidatures concorren a les eleccions: ERC, PP, CiU i Compromís X La Vansa.

Josep Camps torna a encapçalar la candidatura de CiU per tercera vegada amb l'obsessió de treballar per tenir "un municipi atractiu perquè la gent hi pugui viure bé". Després d'una legislatura molt dura per la manca d'ajuts i subvencions, Camps advoca per tenir un municipi competitiu, capaç de fixar gent al territori amb accions de dinamització. "El futur és el paisatge i el turisme", afirma. El candidat de CiU també avança que donarà suport a qualsevol activitat econòmica que es plantegi.

Per la seva banda, Irene Tello, que ha estat 3 anys regidora del municipi, explica que vol prosseguir amb la feina iniciada. Com a propostes presenta la recuperació de camins i marcar-los per al turisme, tenint en compte que "la crisi econòmica limita molt". La seva preocupació també és la dinamització econòmica i treballar per als pobles.

Els candidats del PP (Maria de las Nieves González) i Compromís X La Vansa (Laia Sala) no són del territori.

 

Candidatures:


ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA - ACORD MUNICIPAL (ERC - AM)
01. Irene Olga Tello Zamora
02. Xavier Font i Sánchez
 

PARTIDO POPULAR (P.P.)
01. Maria de las Nieves González Pérez
 

CONVERGÈNCIA I UNIÓ (CiU)
01. Josep Xavier Camps Torrens
02. Francesc Muixí Majoral
03. Josep Mª Sisteró Pal
04. Ma Teresa Casanovas Puigdemasa
 

COMPROMÍS X LA VANSA FÒRNOLS-CANDIDATURA DE PROGRÉS (CxLVF-CP)
01. Laia Sala Asensio
 

 

Mostrar formulari de contacte