Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 24-M: Municipi del Pont de Bar

Eleccions 24-M: Municipi del Pont de Bar

Cinc llistes concorren a les eleccions: ERC, PP, CiU, Compromís X Pont de Bar i Poble Actiu Francesc Jordana (CiU), Àurea Rovira (ERC) i Agustí Porta (PA) opten a l'alcaldia

Eleccions Municipals 2015 - Logo
Eleccions Municipals 2015 - Logo
20/05/2015 19:12

ELECCIONS MUNICIPALS 2015 - MUNICIPI DEL PONT DE BAR

 

Algunes dades:

Extensió: 42,10 km2
Població: 172 habitants

L'economia del municipi es basa en l'agricultura i la ramaderia. Fins fa un segle terra de vinyers, avui hi predomina el bestiar vacú per a llet, a més d'alguns caps destinats a l'engreix.

La població es distribueix entre els diversos nuclis habitats del terme: Ardaix, els Arenys, Aristot, els Banys de Sant Vicenç, Bar, Castellnou de Carcolze, Pont de Bar i Toloriu.

(Informació: Consell Comarcal de l’Alt Urgell)

 

Resultats de les eleccions del 2011:

L'alcaldia va ser per a CiU, repetint com alcalde Francesc Jordana amb 4 regidors. Esquerra-Acord Municipal, integrada per Àurea Rovira, va aconseguir un regidor. Progrés Municipal no va obtenir cap representant.

 

Eleccions del 2015:

Cinc llistes concorren a les eleccions del Pont de Bar: Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Partit Popular, Convergència i Unió, Compromís X Pont de Bar i Poble Actiu.


Francesc Jordana lidera novament CiU després de dues legislatures com a alcalde i 12 anys més com a regidor a l'Ajuntament. Jordana lamenta la manca d'ajuts de les administracions a causa de la crisi i espera que els pròxims anys hi hagi més marge de maniobra per a dur a terme millores i nous projectes. En aquest sentit, CiU vol arranjar la carretera vella de Bar, a més d'adequar diverses pistes forestals i carrers. Les intervencions més destacades els últims exercicis pressupostaris han estat vinculades a l'aigua potable i la pujada d'aigua a Bar i Toloriu des del Segre.

Per la seva banda, Àurea Rovira, d'ERC, fa una valoració positiva de la seva experiència al consistori els darrers quatre anys, malgrat haver estat a l'oposició. La pròxima legislatura es marca com a objectiu acabar el local social d'Aristot, arranjar-ne alguns carrers i el clavegueram. "He fet les coses amb molta il.lusió i he treballat per aconseguir el millor per al municipi fent d'interlocutora amb l'Ajuntament", subratlla.

Finalment, Agustí Porta, de Poble Actiu (marca blanca de la CUP), es planteja entrar al consistori i canviar algunes coses "que no es fan del tot bé". Per exemple, Porta considera que la posada en marxa de dues centrals hidroelèctriques s'hauria pogut fer d'una altra manera, "amb la documentació en regla, sense fer malbé espais d'antics cultius de vinya i amb valles de protecció". Porta també advoca per emprendre les accions que calgui per facilitar la vida als habitants del municipi.

 

Els candidats de Compromís X Pont de Bar (Santiago Díaz) i del Partit Popular (Xavier Blavia) no són del territori.

 

Candidatures:

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA - ACORD MUNICIPAL (ERC - AM)
01. Aurea Rovira i Ferrandiz
 

PARTIT POPULAR DE CATALUNYA / PARTIDO POPULAR DE CATALUÑA (P.P.)
01. Xavier Blavia Ribé


CONVERGÈNCIA I UNIÓ (CiU)
01. Francisco Jordana Duran
02. Rosa Andorrà Nicola
03. Josep Mª Jordana Pujol
04. Lluís Noguera Palau
05. Antoni Pujol Aubiña
 

COMPROMÍS X PONT DE BAR-CANDIDATURA DE PROGRÉS (CxBP-CP)
01. Santiago Díaz López
 

POBLE ACTIU (PA)
01. Agustí Porta
 

Mostrar formulari de contacte