Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els alumnes de 3r ESO de l'Institut La Valira elaboren una aplicació per a dispositius mòbils sobre el Ball Cerdà

Els alumnes de 3r ESO de l'Institut La Valira elaboren una aplicació per a dispositius mòbils sobre el Ball Cerdà

La iniciativa és el resultat final d'un projecte interdisciplinari per donar a conèixer als visitants i als joves aquesta dansa local, que es balla durant la Festa Major de la Seu
Presentació de l'app sobre el Ball Cerdà a la Sala de la Immaculada (Foto: Ajuntament de la Seu)
20/12/2018 19:28

L'alumnat de 3r d’ESO de l’Institut La Valira de la Seu d'Urgell ha presentat aquest dijous a la Sala de la Immaculada una aplicació per a dispositius mòbils per donar a conèixer el Ball Cerdà. L'app és el resultat final d'un projecte interdisciplinari que han dut a terme els estudiants durant el mes de novembre.

El projecte 'Ball Cerdà', dissenyat per l’equip docent de 3r d’ESO i vinculat a l'entorn més pròxim, s'ha plantejat per divulgar el Ball Cerdà entre el públic que visita la ciutat, però també per fer difusió d'aquest ball local entre els joves. "A través de la iniciativa s’han treballat moltes de les competències bàsiques del currículum, com la comunicativa i lingüística, la digital, la competència del medi social, la competència artística, la competència cientificotecnològica i també la competència d’autonomia personal", han explicat els professors.

Mètode de treball

L’alumnat de l'INS La Valira s’ha organitzat en grups de treball cooperatiu: equips de redactors, equips de gravació, equips d’il·lustradors, equips d’edició de vídeo i equips de programadors. Un cop feta la feina d’equip, l'han posada en comú i han creat l’aplicació. De fet, els nois i les noies han funcionat com una petita empresa, dividida en departaments d’experts, on cadascú ha hagut de fer unes feines determinades i ha hagut de compartir-les amb els companys i companyes per tal d’arribar al producte final. "Tot aquest engranatge ha funcionat amb eficàcia i ha donat com a resultat final l’aplicació 'Ball Cerdà'", han remarcat des del centre educatiu.

Finançament del viatge de 4t d'ESO

Cal destacar que a més dels objectius pedagògics, cal sumar el fet que l'aplicació per a dispositius mòbils 'Ball Cerdà', disponible a Play Store, també servirà per recaptar diners per al viatge de 4t d'ESO.

Mostrar formulari de contacte