Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Armats d'Oliana participen a la Processó de Rams de Barcelona

Els Armats d'Oliana participen a la Processó de Rams de Barcelona

L'entitat olianesa ha encapçalat enguany el tradicional acte al districte de l'Esquerra de l'Eixample És la primera vegada que el grup, fundat l'any 1850, ha fet una sortida a la capital catalana

Armats d'Oliana
Armats d'Oliana
31/03/2015 09:28

Els Armats d'Oliana han participat enguany a la Processó del dia de Rams de Barcelona. L'acte de Setmana Sant organitzen l’agrupació Parroquial de Sant Eugeni I Papa i Nostra Senyora del Pilar, al districte de l'Esquerra de l’Eixample.

Aquest acte litúrgic arrenca amb la benedicció dels Rams a la Parròquia de Sant Eugeni, al carrer del Comte Borrell, i segueix amb la processó fins a la Parròquia del Pilar, al carrer de Casanova. Aquesta sortida, segons Marc Solanelles, secretari dels Armats d'Oliana, té dos fets importants: "consta com la primera sortida dels Armats fora d’Oliana, a la capital catalana, i a més a més, els Armats llueixen per primera vegada els nous cascs que han adquirit".

En aquestes dates tan assenyalades de Pasqua de Resurrecció, els Armats tenen un gran paper en diferents actes litúrgics i profans. A Oliana daten des de 1879 i any rere any han participat en diferents actes de la Setmana Santa olianesa.

Els Armats d'Oliana, es van fundar l'any 1850 i pertanyen a la confraria de Sant Josep. Des de llavors, cada divendres Sant, surten al matí i fan un recorregut pels carrers principals del poble, tot realitzant els seus quadres. Dura aproximadament unes tres hores. A la nit tornen a sortir per la Processó del silenci.

Els quadres que realitzen són: la creu, el càrgol, el quadre de doble fons , el de doble creu, la cadena i la fila única. L'indumentària és d'estil romà, consta d'una camisa i una faldilla de color groc, uns calçotets de color blanc, unes polaines vermelles, una capa vermella, un casc, una cuirassa, una espasa, un escut i finalment una llança. Intervenen 19 persones: el capità, l'abanderat, el tamboner que marca el ritme dels pasos i 16 soldats.

Mostrar formulari de contacte