Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els cribratges de seguiment del brot de Salita a Andorra permeten detectar sis nous positius de coronavirus

Els cribratges de seguiment del brot de Salita a Andorra permeten detectar sis nous positius de coronavirus

Un dels usuaris ha mort en les darreres hores. Un 'stoplab' mòbil s'ha posat en funcionament a Encamp

'Stoplab' a Andorra (Foto: Govern d'Andorra)
'Stoplab' a Andorra (Foto: Govern d'Andorra)
08/10/2020 20:30

El Ministeri de Salut d'Andorra ha informat aquest dijous que el seguiment del brot detectat ara fa una setmana a la residència Salita ha permès detectar nous positius en coronavirus SARS-CoV-2 al centre. Així, en la repetició de proves als usuaris que van mantenir contacte amb els positius de la setmana passada –tots localitzats a la mateixa planta de l’edifici– s’ha detectat el virus en sis usuaris més, també tots residents al mateix pis.

El Govern d'Andorra ha destacat que un dels usuaris estava ja en la fase final de la seva vida i ha mort en les darreres hores. La seva mort no està provocada pel coronavirus, però des del ministeri s’han comptabilitzat des de l’inici de la pandèmia les víctimes que morien amb el virus contret i no a causa del virus, pel que la defunció d’aquesta persona eleva la xifra a 54.

Els cinc residents de Salita que han resultat positius seran traslladats aquest mateix dijous a la planta COVID-19 habilitada al centre sociosanitari del Cedre, on ja s’hi van traslladar els 9 positius provinents de Salita detectats la setmana passada.

Paral·lelament al cribratge de seguiment de Salita, les autoritats sanitàries realitzen periòdicament cribratges a tots els centres sociosanitaris i residències del Principat, tant per als usuaris com per als treballadors.

L’stoplab mòbil es posa en funcionament a Encamp

D'altra banda, per facilitar l’accés a les proves diagnòstiques que permeten identificar les persones positives en coronavirus SARS-CoV-2, les autoritats sanitàries han destaca que ja està en funcionament l’stoplab per a vianants ubicat a la parròquia d’Encamp. Es tracta d’un servei que podrà moure’s per les diferents parròquies i, tal com ha explicat Jordi Fernández, director de la Creu Roja Andorrana, “complementa l’stoplab fix que hi ha a l’aparcament Centre Ciutat i té l’objectiu d’arribar a tota aquella gent a qui li és més difícil desplaçar-se”.

Així, l’stoplab està situat a la Plaça dels Arínsols i funciona entre les 8 del matí i les 8 del vespre. Té, com ha indicat Fernández, “capacitat per fer fins a 150 proves diagnòstiques diàries” i s’hi pot accedir o bé amb la petició del metge referent, o bé demanant cita prèvia al telèfon 821955. El director de la Creu Roja Andorrana també ha destacat que es tracta d’una prova ràpida, que es fa en menys de cinc minuts, i que “totes les hores previstes per al dia d’avui ja estan donades”.

L’stoplab mòbil estarà situat a la parròquia encampadana durant uns dies i després és previst que s’instal·li a una altra parròquia.

Mostrar formulari de contacte