Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Encants dels Canonges es reobrirà el 3 de desembre

Els Encants dels Canonges es reobrirà el 3 de desembre

El ple de la Seu acorda consensuar-ne el funcionament, però descarta la proposta de la CUP de mostrar el rebuig a l'aturada tècnica. L'Ajuntament treballa amb marxants, veïns i comerciants per redefinir el mercat

Els Encants dels Canonges
Els Encants dels Canonges
12/11/2019 11:30

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell preveu reobrir el mercat dels Encants dels Canonges el 3 de desembre vinent. L'equip de govern ho ha anunciat aquest dilluns a la nit, al ple municipal, en el debat d'una moció presentada per la CUP, que rebutja l'actual aturada tècnica d'aquesta activitat. El punt 1 de la moció, que proposa cercar el consens amb totes les parts implicades, es va aprovar per unanimitat. En canvi, el punt 2, que demanava el rebuig a l'aturada, es va descartar amb 9 vots en contra, de l'equip de govern (Junts i ERC), i 8 a favor, de Compromís i la CUP.

La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font, va recordar que ja s'havia acordat prèviament transaccions del text amb la CUP i que els darrers dies s’ha fet reunions amb els marxants i amb els veïns i comerciants. Font va recordar que hi ha hagut "queixes reiterades de disfuncions en el mercat" i defensa que cal millorar el funcionament dels Encants "perquè se segueixin els protocols". Per això, després de parlar-ne amb totes les parts implicades, creu que ara ja es donen les circumstàncies per reobrir-lo. Així, mentre es prepara una ordenança per al mercat, de moment ja tornarà a estar en funcionament perquè els marxants hi puguin ser en dates com ara el pont de la Puríssima i la campanya de Nadal. En tot cas, des del consistori demanen que els mateixos paradistes es comprometin a respectar i fer respectar la normativa vigent, mentre es redacta la nova ordenança. L'Ajuntament seguirà treballant aquests propers dies amb tots els implicats.

Pel grup de Compromís, Carlota Valls es va mostrar "totalment a favor dels Encants dels Canonges", per aspectes com ara "dinamitzar el carrer, reutilitzar i afavorir l’economia dels marxants". Valls va agrair que se'ls hagi convidat a participar de l’elaboració de la normativa, però creu que s’hauria agraït també que se’ns hagués demanat l’opinió sobre l’aturada tècnica, perquè creu que era una "decisió dràstica". Pel que fa als motius de la pausa -marxants que no respectaven les distàncies, que hi anaven sense inscriure’s prèviament o bé que hi venien articles nous- la regidora creu que són "problemes que es podien solucionar de manera més pràctica i sense fer una aturada tècnica".

Des de la CUP, Bernat Lavaquiol va defensar que el mercat de segona mà del carrer dels Canonges "no s’hauria d’haver aturat" i que "cal arribar a un consens", sobre el qual creu que ara "es va per bon camí", tot i que esperen la solució final per valorar-la. Lavaquiol va assegurar que "la gent que fa aquest mercat tenen una situació delicada i el necessiten", si bé valora que "les darreres reunions han estat positives", com també el fet que s'hagi fixat data per a la reobertura.

Mostrar formulari de contacte