Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els esports d'aventura i el turisme actiu del Pirineu i les Terres de Lleida preveuen arribar a la xifra de 740.000 serveis contractats

Els esports d'aventura i el turisme actiu del Pirineu i les Terres de Lleida preveuen arribar a la xifra de 740.000 serveis contractats

La demanda més gran durant el 2017 va ser en activitats de ràfting, amb gairebé 170.000 serveis. L'objectiu és que s'incrementi la contractació entre un 3 i un 5 per cent
Presentació de l'estudi sobre els esports d'aventura a la demarcació (Foto: Diputació de Lleida)
01/06/2018 11:00

La nova temporada de turisme actiu i esports d’aventura 2018 en el conjunt de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida es preveu que pugui superar la contractació dels 730.000 serveis (o fins i tot assolir els 740.000), unes xifres que encara no s’han assolit mai, ni en els anys anteriors a la crisi econòmica. Aquesta previsió representaria un increment d’entre un 3 i un 5 % respecte a la temporada anterior, segons ha destacat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en la presentació de l’estudi sobre l’activitat de les empreses i les activitats de turisme actiu que elabora anualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Reñé ha incidit en qualificar les previsions de "molt positives", ja que consolidarien el creixement sostingut que ja va registrar el sector l’any 2017. Finalment, el president de la Diputació ha afirmat que l’ampliació de navegabilitat sense interrupcions en un tram de 50 km del riu Noguera Pallaresa per a barques de ràfting i caiac entre la zona de Llavorsí i el tram de la Figuereta de la Pobla de Segur consolidarà aquesta zona com a referent mundial en l’àmbit dels esports d’aventura fluvials.

La presentació de l’estudi amb les dades estructurals, comercials i econòmiques de les empreses de turisme actiu de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida de l’any 2017 i les previsions per al 2018 ha anat a càrrec aquest dijous del president de la Diputació, Joan Reñé, en una roda de premsa que ha tingut lloc a Sort, a l’Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà. A l’acte també hi han participat el vicepresident tercer de la Diputació i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre; l’alcalde de Sort, Raimon Monterde;  el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, i el president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet.

Bones condicions per al sector

Reñé ha posat de manifest que malgrat que les condicions meteorològiques no han acompanyat gaire a l’inici de la temporada de turisme actiu i esports d’aventura 2018, sobretot durant les vacances de Setmana Santa, com també alguns caps de setmana d’aquest mes de maig, la campanya del 2018 es presenta amb unes bones condicions per a les activitats relacionades amb el turisme actiu i de manera més concreta amb les activitats de riu "gràcies a les fortes nevades d’aquest hivern, la qual cosa permetrà quotes d’aigua més grans i més llargues".

Les elevades reserves de neu que hi ha a les capçaleres dels rius i el bon cabal de la Noguera Pallaresa aquesta temporada fan que les previsions per a les activitats de riu siguin molt favorables, segons Florido Dolcet, president de l’Associació d’Empreses de Turisme Actiu i Esports d’Aventura del Pallars Sobirà. Dolcet ha afegit que aquestes grans reserves d'aigua en forma de neu, son les millors des de 2003, garanteixen una oferta d’activitats “històrica” ja que faran que els cabals del riu a l’estiu siguin fins i tot comparables als de primavera.

De la seva banda, Carles Isús, després de recordar la importància del Pallars Sobirà com a punt de referència d’aquest sector turístic, ha remarcat que les obres d’ampliació de navegabilitat de la Noguera Pallaresa finalitzaran a finals de setembre, amb la qual cosa el recorregut de 50 quilòmetres de navegació ininterrompuda per aquest riu ja serà operatiu en el darrer tram de la temporada.

Mostrar formulari de contacte