Els establiments de turisme rural promocionaran els aliments artesanals pirinencs
Els associats del TRAU que ho desitgin disposaran d’una vitrina, inspirada en un antic carner, per permetre als visitants degustar i comprar els productes locals La jornada “ATRAU”, que s’ha celebrat aquest dimecres a Cal Miquel d’Anserall, tenia com a objectiu endegar una col.laboració estable entre el TRAU i els Artesans Alimentaris del Pirineu
Membres de Turisme Rural de l’Alt Urgell-Cerdanya (TRAU) i de l'entitat Artesans Alimentaris del Pirineu s’han trobat aquest dimecres a Cal Miquel d’Anserall en la jornada “ATRAU” per endegar una col.laboració estable i promocionar el consum i compra de productes artesans a través dels establiments de turisme rural de l’Alt Urgell i la Cerdanya. El primer pas per iniciar la vinculació entre amdues associacions serà la instal.lació d’una vitrina amb productes artesans a cada local de turisme rural que hi estigui interessat.
El petit armari, inspirat en l’antic carner (moble de cuina bastit amb plafons de tela metàl.lica on es guardava la carn), ha estat dissenyat per l’ebenista Julià Tejedor i servirà per mostrar l'oferta de productes locals. L’expositor es podrà ubicar als mostradors dels establiments o en qualsevol espai dels negocis turístics.
El president del TRAU, Josep Maria Troguet, considera que aquesta iniciativa contribuirà a establir un lligam molt important amb els artesans. “És clau en una època de crisi unir esforços i aprofitar la magnífica gastronomia que tenim perquè sigui una part més de la venda i del turisme de la comarca”, ha asseverat.
Per la seva banda, el president de l’Associació d’Artesans Alimentaris, Jordi Planes, s’ha mostrat convençut que col.laborar “donarà els seus fruits”. En aquest sentit, ha remarcat que la jornada ha anat bé per conèixer el sector i entendre que anar per lliure “no funciona tan bé com treballar plegats”. Per Planes, “la venda dels productes artesans beneficiarà als establiments, i a l’inrevés, perquè es fidelitzarà el client i es donarà valor afegit”.
La jornada ATRAU s'ha organitzat per "conscienciar que la comarca és rica amb productors artesans i que es té un producte que cal consumir". Segons els organitzadors, a més, "la relació estable entre els dos sectors també pot assegurar preus de venda més ajustats". Ara caldrà valorar la resposta dels associats per tirar endavant amb la col.laboració.