Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Uns 150 alumnes d'ESO de l'Alt Urgell participen en un concurs de dictat plurilingüe

Uns 150 alumnes d'ESO de l'Alt Urgell participen en un concurs de dictat plurilingüe

L'activitat s'ha recuperat després de l'aturada a causa de la pandèmia. Els estudiants entreguen la millor versió del text per parelles i les llengües utilitzades són el català, el castellà, l'anglès o el francès

16/02/2023 14:25

Prop de 150 alumnes de primer, segon i tercer d'ESO de l'Alt Urgell han participat aquest dijous en el setè Concurs de Dictat Plurilingüe, que s'ha recuperat després de la pandèmia. Es tracta d'una iniciativa del Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya, l'Escola Oficial d'Idiomes, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell que té com a objectiu posar en valor la importància de l'ortografia en l'educació.

Enguany, els textos dels dictats corresponien a escriptores contemporànies i les llengües utilitzades han estat el català, el castellà, l'anglès i el francès. Una de les particularitats del certamen és que els concursants participen per parelles, les quals han de presentar la millor versió del text, fet que fomenta el treball compartit.

L'activitat s'ha dut a terme a les aules de l'Escola Oficial d'Idiomes de la Seu d'Urgell i del Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Pirineu (CETAP), ubicades a l'edifici de les Monges. Hi ha pres part alumnat de l'Institut Joan Brudieu, l'Institut La Valira, el Col·legi La Salle de la Seu d'Urgell i l'Institut Escola d'Oliana, seleccionat pels mateixos centres.

Els estudiants de primer d'ESO han fet un dictat de deu línies, quinze els de segon i vint els de tercer, segons ha comentat la directora de l'EOI de la Seu, Mercè Solanelles. El concurs el guanyaran les parelles d'alumnes que hagin fet menys faltes en cada llengua i curs, de tal manera que hi haurà 24 guardonats. Els premis consistiran en lots de productes culturals i es lliuraran el dia 30 de març a la sala d'actes del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

  • Alumnes participant al dictat plurilingüe a la Seu d'Urgell (Foto: ACN)
    Alumnes participant al dictat plurilingüe a la Seu d'Urgell (Foto: ACN)
  • Dictat plurilingüe a la Seu d'Urgell (Foto: ACN)
    Dictat plurilingüe a la Seu d'Urgell (Foto: ACN)

Mostrar formulari de contacte