Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els frescos de Santa Coloma es traslladen a Aixovall

Els frescos de Santa Coloma es traslladen a Aixovall

Ja s'ha iniciat els treballs de desmuntatge de l'estructura metàl·lica que els sustenta. A l’espera de la ubicació definitiva, l'obra d'art es podrà visualitzar a través de Google, amb format visita interactiva de 360 graus

Frescos de Santa Coloma (Foto: Google)
Frescos de Santa Coloma (Foto: Google)
01/04/2016 18:25

Aquest matí de divendres s'han iniciat els treballs de desmuntatge de l'estructura metàl·lica que suporta els frescos de Santa Coloma, fins ara ubicats a la sala d’exposicions de l’antiga caserna de bombers. Aquest delicat procés s’ha dut a terme per part del Departament de Patrimoni d'Andorra, seguint les pautes del material audiovisual que en el seu dia es va fer per al muntatge dels diferents mòduls que composen l’estructura que simula l’absis.

La pròxima setmana es farà el trasllat de les 9 peces desmuntades a les dependències de Patrimoni, a Aixovall, on s’ha habilitat un espai amb control de temperatura, climàtic i d'humitat relativa. Aquest hàbitat provisional estarà supervisat pels conservadors per assegurar que no hi hagi variacions ambientals que els puguin afectar.

A l’espera de la ubicació definitiva, els frescos de Santa Coloma es podran visualitzar a través de Google, amb format visita interactiva de 360 graus. Aquest material fotogràfic ha estat realitzat pels fotògrafs acreditats d’ACTUA per Google en el marc del projecte Google Bussiness View i supervisats pel Departament de Patrimoni. Aquest material fotogràfic, produït prèviament al desmuntatge del conjunt pictòric romànic, permetrà altres solucions de visualització a més de la navegació virtual.

Mostrar formulari de contacte