Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els geòlegs catalans demanen protegir els jaciments paleontològics

Els geòlegs catalans demanen protegir els jaciments paleontològics

El col.lectiu qualifica d'"absolutament inacceptable" l'atac vandàlic al jaciment del Mirador del Cretaci de Coll de Nargó Els Mossos d'Esquadra continuen la investigació per localitzar l'autor o autors dels danys a l'espai museïtzat

Mirador del Cretaci
Mirador del Cretaci
16/03/2015 11:38

El Col·legi de Geòlegs de Catalunya reclama "dotar els jaciments paleontològics i geològics d'una figura de protecció jurídica equiparable a la dels jaciments arqueològics". En un manifest, el col.lectiu fa referència a l'atac vandàlic al jaciment del Mirador del Cretaci de Coll de Nargó, que es va detectar la tarda de dimarts passat, 10 de març.

L'acte vandàlic va malmetre la vintena d'ous que formaven part del niu de dinosaures de l'espai museïtzat, ubicat en el jaciment paleontològic de posta d'ous més important recuperat a Europa d'aquestes característiques i un dels tres més rellevants del món. Els experts sol.liciten en el document que els responsables d'aquests fets siguin perseguits per la justícia i qualifiquen l'acció d'"absolutament inacceptable".

D'altra banda, els geòlegs catalans exigeixen millorar els programes que l'administració destina a la investigació del patrimoni paleontològic, geològic i natural i que aquests permetin "mesurar regularment l'efectivitat de les polítiques públiques de protecció d'aquests béns a Catalunya".

Continua la investigació

Els Mossos d'Esquadra continuen la investigació per localitzar l'autor o autors dels danys al jaciment, que s'estan quantificant. La valoració serviria per fixar una possible responsabilitat civil en cas que siguin detinguts i el cas arribi a judici. Cal recordar que l'espai ja va patir el robatori d'un fòssil d'esquelet el 2013. El responsable dels fets, un veí de 60 anys de Coll de Nargó, va ser condemnat a una multa de només 90 euros.

Mostrar formulari de contacte