Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els hotelers de l'Alt Urgell i Andorra treballaran per facilitar la mobilitat laboral

Els hotelers de l'Alt Urgell i Andorra treballaran per facilitar la mobilitat laboral

Els dos gremis demanen a les administracions més agilitat per als empleats del sector que volen treballar a banda i banda de la frontera L'Associació d'Hostaleria i la UHA han signat un conveni de col·laboració que inclou la promoció conjunta de l'aeroport

Hostaleria - Conveni Alt Urgell-Andorra
Hostaleria - Conveni Alt Urgell-Andorra
12/01/2015 19:18

L'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell i la Unió Hotelera d'Andorra han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per buscar sinergies de treball i de promocionar els seus negocis.

El president de la UHA, Àlex Armengol, ha manifestat que amb la unió dels establiments hotelers poden promocionar més els seus actius Armengol ha afirmat que "els clients vénen al Pirineu i aquí oferim activitats complementaries".

Armengol hi ha afegit que el conveni signat és molt obert i que en ell queden manifestos temes de comercialització de paquets turístics; de recursos humans, en relació al traspàs de treballadors; i temes de formació. En aquest sentit Armengol ha afirmat que ara el que cal "és posar-se a treballar, i buscar els punts comuns amb el màxim benefici per tots".

El president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez, ha explicat que el conveni és un punt de partida molt obert, per començar a treballar i ha dit que "s'ha creat una comissió de treball amb membres de les dues associacions".

Segons Sànchez, el conveni signat "ajudarà a anar millor que si cadascú va per la seva banda, a part del Pirineu compartim moltes coses, per exemple infraestructures, a nivell cultural, o esportiu, a nivell de promoció i comercialització turística hi ha molt per fer". En aquest sentit ha afegit que "hi ha la marca Pirineu que és un paraigua grandiós que l'hem d'aprofitar per anar a molts llocs".

En relació a l'intercanvi de mà d'obra, Armengol, ha explicat que és complicat per temes administratius, però ha afirmat que "és més fàcil agafar treballadors d'aquí que no pas portar gent d'altres llocs", com ara l'Amèrica del Sud. En aquest sentit ha dit que "toca als polítics aquests temes administratius, però nosaltres treballarem per a fer-ho més accessible".

Tot i que encara no estan concretats, la intenció d'ambdós associacions, es presentar paquets turístics conjunts a partir de la primavera, tot i que Sánchez, ha explicat que no hi ha res confirmat i que s'està treballant per a fer-ho possible.
 

Mostrar formulari de contacte