Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els joves empresaris es reafirmen en l'aposta per l'Alt Urgell

Els joves empresaris es reafirmen en l'aposta per l'Alt Urgell

La qualitat de vida i l’estabilitat dels treballadors, els aspectes més ben valorats Entre els factors negatius, les males comunicacions i la manca d'oferta de sòl industrial a un preu assequible

Joves empresaris
Joves empresaris
28/05/2010 13:03

Els joves empresaris de l’Alt Urgell només demanen “tenir les mateixes oportunitats que els emprenedors de la resta de Catalunya”. Aquesta és l’exigència principal que s'ha formulat aquest dijous en la taula rodona organitzada per l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell (AEAU) sobre el futur empresarial dels joves a la comarca. L’acte, moderat per Joan Obiols, va comptar ahir amb la presència de Feliu Melsió (Fusteria Melsió), Jordi Calvet (Efausa), Martí Batalla (Grifone), Eduard Obach, (Obach Embotits), Sònia Plana (Exquisitarium) i Joan Giró, (Invest Nocua).

Els ponents, que van coincidir a destacar l’aspecte vocacional a l’hora de muntar un negoci o bé fer-se’n càrrec, van posar sobre la taula els inconvenients que suposa apostar pel territori “quan hi ha problemes de comunicació de telefonia mòbil o d’Internet que repercuteixen negativament”. Així mateix, van qüestionar el preu elevat del sòl industrial a l’Alt Urgell o les dificultats per aconseguir-ne, a causa de la influència del teixit empresarial andorrà. 

A més, els joves empresaris alturgellencs assenyalen com a negativa la dificultat per trobar professionals que optin per treballar fora dels gran nuclis urbans, la burocratització de la gestió de les empreses o els problemes de logística, en què es topa de forma especial amb Andorra.

Tanmateix, durant el debat no només es va parlar de factors negatius a l’hora d’establir-se a l’Alt Urgell. Tots els joves emprenedors van expressar la seva satisfacció per la decisió de treballar-hi i van valorar de forma positiva el fet de tenir la feina en un lloc petit, en què el personal és més estable, hi ha més suport personalitzat i es gaudeix de més qualitat de vida que a d’altres zones de Catalunya. En l’àmbit formatiu van considerar “fàcil” disposar d’oportunitats, a través d’Internet, amb l’oferta dels centres ubicats a prop d’aquí o bé també amb els cursos que ofereix l’AEAU.

Finalment, en relació amb la crisi, els joves empresaris consideren aquesta nova conjuntura econòmica “una oportunitat per posicionar-se, expandir-se i innovar”. Tot i que no tots els sectors viuen la davallada de la demanda de la mateixa manera, opinen que cal que es dinamitzi el consum per tirar endavant i que es faci una bona llei contra la morositat. Alhora, es plantegen les empreses “optimitzant els costos i aconseguint un balanç equilibrat, bàsic per accedir a línies de finançament", el problema principal al qual s’enfronten.

Una de les conclusions que es van extreure de la taula rodona també va ser la necessitat de deixar de banda l’individualisme i optar per fer pinya a l’hora d’assolir millores que poden beneficiar tot el col.lectiu empresarial.

Mostrar formulari de contacte