Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els joves pagesos titllen de "caòtica" la gestió del Contracte Global d'Explotació

Els joves pagesos titllen de "caòtica" la gestió del Contracte Global d'Explotació

UJP creu que Agricultura segueix deixant els possibles beneficiaris en indefensió jurídica L'Alt Urgell ha estat una de les quatre comarques pioneres en l'aplicació del programa, que ja va provocar protestes l'any passat
Concentració d'Unió de Pagesos
25/09/2008 16:12

Unió de Joves Pagesos (UJP) ha titllat de "caòtica i desordenada" la gestió dels ajuts a la modernització i a la incorporació de joves del Contracte Global d’Explotació. Aquests tràmits depenen de la Direcció General de Desenvolupament Rural del DAR. Cal recordar que l'Alt Urgell ha estat una de les quatre comarques pioneres en l'aplicació d'aquest programa, els tràmits del qual ja van provocar protestes l'any passat.

Segons UJP, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) continua deixant els sol•licitants en una situació d’indefensió jurídica. El sindicat ha denunciat que les resolucions arriben amb tant retard que en només un mes els sol•licitants hauran de realitzar les inversions i presentar els justificants per poder rebre l’ajut. A la "gestió deficient" dels ajuts a la incorporació de joves i a la modernització, se suma, afirmen, "l’oblit de la convocatòria de cessament anticipat".

L'actual convocatòria dels ajuts a la modernització i a la incorporació de joves es va publicar la primera quinzena de desembre de 2007 i la resolució havia d’estar disponible en sis mesos. Tanmateix, a hores d’ara el DAR només ha resolt al voltant d’un centenar de les 531 sol•licituds de la convocatòria de 2007. El retard en la gestió per part de la Direcció General de Desenvolupament Rural provoca problemes legals als sol•licitants ja que han de complir els seus compromisos en el termini establert, quan l’administració no ha complert amb els terminis compromesos. Per UJP, "aquesta forma caòtica de procedir impedeix que els pagesos i pageses puguin planificar les seves inversions i deixa als sol•licitants uns terminis tan exigus per executar les inversions concedides que resulta impossible realitzar-les i presentar els justificants corresponents".

Pels joves pagesos, "encara és més inviable fer-ho quan les inversions són millores en les estructures productives de les explotacions agràries" com ara hivernacles, plantades i sistemes de reg de precisió. A més a més, els proveïdors són diferents. UJP tem "que la gestió ineficient i el retard també es repeteixi pels 1.041 sol•licitants de 2008" i reclama al Departament, per endavant, que ho impedeixi.

Unió de Joves Pagesos també ha reclamat a Agricultura que el pagament de les subvencions directes als joves pagesos, a fons perdut, es faci efectiu abans de sis mesos i no en dos anys i mig, com fins ara.

Mostrar formulari de contacte