Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els mestres de religió del Bisbat d'Urgell participen en una jornada de formació

Els mestres de religió del Bisbat d'Urgell participen en una jornada de formació

Maria Marín Ros, nova directora de "Ràdio Principat" del Bisbat d'Urgell

30/09/2008 10:50

63 mestres i professors de religió catòlica de la Diòcesi d’Urgell han treballat aquest cap de setmana a Tarragona en una jornada de formació en la qual s’ha fet una reflexió aprofundida del contingut de la nova Llei d’Educació i les competències bàsiques i l’ensenyament de la religió.

A la jornada hi han assistit un total de 440 mestres i professors d’arreu de Catalunya. El seminari, organitzat per segon any consecutiu pel Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió Catòlica i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, es programa amb l’objectiu de donar suport als mestres i professors de religió catòlica que treballen en un entorn multicultural i complex.

Els mestres assistents han valorat molt positivament l’intercanvi d’idees i experiències que hi han mantingut.

La jornada de formació s’ha produït pocs dies després del tancament del termini de preinscripció dels infants i joves a les classes de religió de les escoles de la diòcesi urgellenca. Es preveu que enguany es mantindran les bones xifres de matriculacions dels anys anteriors. En aquest sentit, cal destacar que un 61,24% dels alumnes de les escoles del Bisbat estan estudiant religió. A Andorra, un 67,26% dels infants més petits, un 61,58% dels de primària, un 79,04% de secundària, i un 85,71% dels nois i noies que cursen batxillerat. A les escoles de la resta del Bisbat d’Urgell, un 42,39 de la canalla de infantil està inscrita a religió, un 75,15% dels que fan primària, un 52,09% dels que cursen secundària i un 26,89% dels que estudien batxillerat.

Les jornades es van celebrar al Col.legi Sant Pau de Tarragona. Van ser inaugurades per l’Arquebisbe Metropolità de Tarragona, Mons. Jaume Pujol.

D'altra banda, el Bisbat d'Urgell ha anunciat que ja s'ha nomenat la nova Directora de "Ràdio Principat" -de la qual n'és titular la Diòcesi d'Urgell i que treballa molt unida a Ràdio Estel. Es tracta de Maria Marín Ros (Balsapintada - Múrcia, 1955), que substitueix en el càrrec a Mn. Carles Rivas Marra.

La nova Directora és especialitzada en Ciències Religioses, i ja venia col•laborant des de fa anys amb diversos programes de Ràdio Principat, en la qual dirigia actualment el programa "La taula de l'Evangeli" que s'emet el diumenge a la tarda, abans de la missa vespertina.

Mostrar formulari de contacte