Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els millors paleontòlegs mundials visitaran dijous Coll de Nargó

Els millors paleontòlegs mundials visitaran dijous Coll de Nargó

Els experts han estat convidats en el marc d'unes jornades a Sabadell per constituir la Societat Internacional de Paleohistologia Entre els convidats hi ha Jack Horner, assessor de Steven Spielberg a Jurassic Park i The Lost World
Dinosaures - Niu de Coll de Nargó
19/07/2011 13:37

Paleontòlegs de prestigi d'arreu del món visitaran aquest dijous el jaciment d'ous de dinosaure de Coll de Nargó i també el de Fumanya (Berguedà). La visita s'ha programat en el marc del primer Simposi Internacional en Paleohistologia, que organitza l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, aquest començament de setmana a Sabadell. 

Una setantena d’experts es troben en un esdeveniment que també servirà per constituir la Societat Internacional de Paleohistologia. Aquests estudiosos se centren en l'anàlisi dels fòssils des d'un punt de vista biològic: la taxa de creixement, l'edat de maduresa o la seva longevitat, entre altres factors.

Dels convidats a Coll de Nargó, el més conegut serà John 'Jack' Horner, que va ser l’assessor tècnic de Steven Spielberg al film Jurassic Park i The Lost World, així com també de Joe Johnston a Jurassic Park III. Horner, membre del Museu de les Rocoses i de la Universitat de Montana, va ser el primer en descobrir ous de dinosaure a l’hemisferi oest i en esbrinar que els dinosaures tenien cura de les seves cries. 

La resta de ponents també són de primer nivell. L'organització en destaca Timothy G. Bromage (de la Universitat de Nova York), Anusuya Chinsamy-Turan (Universitat de Ciutat del Cap), Gabriele Macho (l’Institut Català de Paleontologia), Kevin Padian (Universitat de Califòrnia), Armand de Ricqlès (Collège de France) i Martin Sander (Universitat de Bonn).

La visita guiada a Coll de Nargó la dirigirà del paleontòleg Àngel Galobart de l'ICP i el geòleg Oriol Oms de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’ICP és membre de la xarxa de centres del Programa CERCA de la Generalitat de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte