Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos celebren a la Seu el Dia de les Esquadres

Els Mossos celebren a la Seu el Dia de les Esquadres

A l'acte s'ha lliurat 35 felicitacions als policies que han destacat en el seu servei A la Regió del Pirineu Occidental destaquen els delictes contra el patrimoni

Mossos d'Esquadra - Dia Esquadres 2010
Mossos d'Esquadra - Dia Esquadres 2010
16/04/2010 14:27

La Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell ha acollit aquest divendres el Dia de les Esquadres a la Regió Policial del Pirineu Occidental. A la trobada, que ha reunit prop de 200 agents, s'ha lliurat 35 felicitacions als policies que han destacat en el seu servei durant l'últim any.

El cap de la Regió dels Mossos d’Esquadra al Pirineu Occidental, Ramon Calsina, ha aprofitat la celebració per fer balanç de l’activitat policial a la zona. En aquest sentit, ha destacat que “ens trobem en un territori on el número d'actes delictius és molt baix”. Calsina també ha especificat que la majoria de les actuacions dutes a terme se centren en delictes contra el patrimoni, que copen l’estadística amb un seixanta per cent de casos. Un altre apartat en què es detecta una activitat més elevada és el dels furts, sobretot a les estacions d’esquí o en llocs turístics. L’últim any també s’ha actuat en estafes per Internet i s’ha dut a terme diverses operacions antidroga.

A més, des de la Regió policial es valora positivament la disminució dels accidents mortals a les carreteres pirinenques. Per Calsina, "s’està fent una bona tasca de prevenció i vigilància, ja que s’ha aconseguit baixar la xifra d’accidents mortals, que ha passat de 20 el 2008, a 12 el passat 2009".

El Dia de les Esquadres ha comptat amb la presència del delegat d'Interior a l'Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval; l'alcalde de la Seu, Albert Batalla; el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Seu i president del Consell Comarcal, Jesús Fierro; a més de representants de la Policia Municipal de la Seu, la Guàrdia Civil i les policies nacionals espanyola i andorrana. El lliurament de les felicitacions s'ha complementat amb una taula rodona sota el títol 'Memòria viva del cos dels Mossos d'Esquadra".

L'alcalde de la Seu felicita el cos per la seva bona feina

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha presidit juntament amb el cap de la Regió Policial del Pirineu Occidental, Ramon Calsina, l'acte de celebració del Dia de les Esquadres que ha tingut lloc a la sala de Sant Domènec.

El batlle urgellenc ha felicitat als Mossos d'Esquadra "la bona feina que podem veure cada dia als carrers i carreteres de la nostra ciutat i de la comarca per part dels agents a l'hora de garantir la seguretat dels ciutadans i la convivència dins la nostra societat".

Mostrar formulari de contacte