Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos d'Esquadra tenen actualment gairebé 500 agents a la Regió Pirineu Occidental

Els Mossos d'Esquadra tenen actualment gairebé 500 agents a la Regió Pirineu Occidental

La Seu d'Urgell ha acollit el Dia de les Esquadres, en què s'ha lliurat vuit medalles per actuacions de mèrit i 76 felicitacions. L'acte ha comptat amb el director general del cos, Pere Ferrer
22/04/2022 12:50

El Cos de Mossos d'Esquadra ha celebrat aquest dijous, a la Seu d'Urgell, el Dia de les Esquadres de la Regió Policial Pirineu Occidental. A l'acte, a la Sala de Sant Domènec, s'ha lliurat un total de 8 medalles per actuacions de mèrit -6 per a agents i dues per a persones externes al cos- i 76 felicitacions, de les quals 6 eren per a membres de la policia catalana.

El cap de la Regió, Daniel Pérez, va explicar que el Dia de les Esquadres és una jornada "per reconèixer la feina tant de la gent guardonada com de tota l'altra gent, perquè el Cos de Mossos és un treball d'equip i de molta gent que avui no rep cap condecoració però que també els reconeixem la bona feina". Pérez ha explicat que la regió pirinenca "té els seus condicionants, com ara les dificultats de la muntanya, la neu, o la manca d'anonimat respecte a l'àrea metropolitana", però considera que és "un privilegi" poder-hi treballar i que "s'ha aconseguit una bona idiosincràsia i una bona relació amb la ciutadania". En aquest sentit, el responsable regional subratlla la importància que "els mossos que treballen aquí s'estimen la zona, i això és un valor afegit que a l'hora de donar servei es nota molt".

L'acte va comptar amb la presència del director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, que va detallar que actualment a l'Alt Pirineu i Aran hi ha gairebé cinc-cents agents (498) i que es manté "el compromís que el cos tingui un model de servei igual a tot el país, tot atenent les especificitats del Pirineu i amb un desplegament ajustat a la realitat de les valls, no mirant només les dades demogràfiques. Ferrer assegura que, amb la incorporació de nous efectius els darrers mesos, ara "s'està en el pic màxim d'agents que treballen al Pirineu".

Pere Ferrer va manifestar que el Dia de les Esquadres ha de servir també per "posar en valor la feina dels 18.000 agents que estan al servei de la ciutadania per garantir la seguretat". En aquest sentit, el director general remarca que, cada cop més, "la seguretat és un bé preuadíssim i que el trobem a faltar quan ens passa alguna cosa", i que una de les funcions dels policies és "atendre'ns quan ens trobem en una situació de vulnerabilitat i en què cal un acompanyament o una investigació". Ferrer conclou que "és un orgull per als set milions i mig de catalans saber que servidors públics dediquen la seva vida i la seva expertesa a garantir la seguretat".

Objectes històrics

D'altra banda, a l'acte celebrat a la Sala de Sant Domènec s'hi ha pogut veure una petita mostra d'objectes històrics del Cos de Mossos d'Esquadra, com ara fotografies antigues, peces d'uniforme, documents, un conte il·lustrat per la ninotaire Pilarín Bayés i una portada de l'antic diari El Noticiero Universal.

  • Celebració del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Pirineu Occidental, a la Seu d'Urgell
  • Mostra d'objectes històrics del Cos de Mossos d'Esquadra

Mostrar formulari de contacte