Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos eviten un matrimoni forçós al Pirineu

Els Mossos eviten un matrimoni forçós al Pirineu

19/09/2011 10:30

Els Mossos d'Esquadra han actuat aquest primer semestre de l'any per prevenir un matrimoni forçós a la regió policial del Pirineu Occidental. Així mateix, han evitat la mutilació genital d'una nena de la demarcació de Lleida en un viatge al seu país d'origen.

El director general de l'administració de seguretat de la conselleria d'Interior, Andreu Joan Martínez, destaca que la policia catalana treballa estretament amb els serveis socials, sanitaris i educatius i amb els líders de les comunitats d'immigrants per descobrir els casos ocults, que per ara són la majoria, i aconseguir que es denunciïn.

La majoria de nenes amb risc de patir mutilació genital són d'origen subsaharià. Pel que fa als matrimonis forçosos, són una pràctica molt més estesa i suposa un fenomen molt més heterogeni i complex d'abordar.

A tot Catalunya, els Mossos han evitat 24 ablacions de nenes immigrants, un 30% més que en el mateix període del 2010. Catalunya compta amb un protocol de prevenció de l'ablació que és pioner a Espanya.

Mostrar formulari de contacte