Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos intensifiquen els controls per evitar l'ús del telèfon mòbil mentre es condueix

Els Mossos intensifiquen els controls per evitar l'ús del telèfon mòbil mentre es condueix

La campanya es durà a terme fins al 28 de febrer La utilització de telefonia al volant és una de les causes més habituals dels accidents de trànsit
Comissaria dels Mossos d'Esquadra
22/02/2010 14:29

Un dels elements clau en els accidents de trànsit són les distraccions, i, entre els motius més rellevants, en destaca la utilització del telèfon mòbil. És per això que els Mossos d'Esquadra han iniciat aquest dilluns una campanya de control de l'ús dels aparells de telefonia al volant. Entre el 22 i el 28 de febrer, s'intensificaran els controls i se sancionarà als conductors que facin ús del telèfon mentre condueixen. L'acció denunciadora serà reforçada a través dels panells de missatge variables.

Durant els darrers anys, la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra ha incrementat la pressió per eradicar l'ús del mòbil mentre es condueix i garantir així una major seguretat viària. Tot i així, la policia assegura que la indisciplina persisteix. És per aquest motiu que la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, seguint les directrius del Servei Català del Trànsit, ha posat en marxa una nova campanya de control de l'ús del telèfon mòbil en la conducció, en què els agents multiplicaran els controls per evitar que es parli o es manipuli el mòbil quan s'està al volant.

L'article 18.2 del Reglament General de Conducció especifica que està prohibit conduir utilitzant dispositius de telefonia mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació que requereixi intervenció manual del conductor, així com dur auriculars a les oïdes. Aquesta infracció està sancionada amb una multa de 150 euros i la pèrdua de tres punts del permís.

Mostrar formulari de contacte