Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els municipis del Pallars Sobirà, preocupats per l'avaria al telecadira d'Espot Esquí que ha obligat a tancar l'estació

Els municipis del Pallars Sobirà, preocupats per l'avaria al telecadira d'Espot Esquí que ha obligat a tancar l'estació

Ferrocarrils de la Generalitat continua revisant el remuntador per garantir que pot tornar a funcionar amb normalitat

Telecadira avariat a Espot Esquí (Foto: ACN)
Telecadira avariat a Espot Esquí (Foto: ACN)
05/02/2019 10:45

El personal del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i de l'Ajuntament d'Espot està fent un seguiment diari de l'evolució de l'avaria que des d'aquest cap de setmana afecta el remuntador que dóna accés a les pistes d'Espot Esquí i que ha obligat a tancar l'estació fins que es pugui garantir que el telecadira torna a complir les normes de seguretat. El fet que hagin passat més de 48 hores des del moment en què es va produir l'incident ha començat a generar "preocupació" a la zona. Des de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), empresa que gestiona les instal·lacions, es continua revisant tota la maquinària per comprovar que no hi hagi cap risc i, per tant, poder reobrir l'equipament.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isús, ha afirmat en declaracions a l'ACN que des del territori "no es valora que l'estació quedi tancada" arran de l'incident, motiu pel qual estan fent seguiment de l'avaria tècnica, conjuntament amb l'Ajuntament d'Espot. Isús espera que en els pròxims dies les comprovacions que s'estan fent serveixin per concloure que el telecadira pot tornar a donar servei, el que voldrà dir que "la instal·lació funciona correctament".

Isús ha volgut deixar clar que abans de reobrir el remuntador que dóna accés a les pistes Ferrocarrils de la Generalitat ha de dur a terme les inspeccions necessàries "per tenir el màxim de garanties de seguretat" i "eliminar qualsevol risc". En aquest sentit, per tal de valorar l'evolució d'aquest incident i la seva afectació tenen previst reunir-se properament amb l'Ajuntament d'Espot i els municipis que formen part de la Mancomunitat de les Valls d'Àneu.

Per la seva banda, des de Ferrocarrils de la Generalitat han insistit que els tècnics continuen fent les revisions que han de permetre poder reobrir el telecadira amb la garantia que es compleixen tots els requisits normatius de seguretat. L'incident es va produir divendres passat quan, un cop tancada l'estació i mentre es duien a terme les tasques de manteniment ordinàries, es va detectar que una cadira del remuntador de La Roca s'havia desprès del cable. Davant d'aquests fets, es va obrir un expedient tècnic per poder esbrinar la causa d'aquesta avaria i es va oferir als clients poder anar a esquiar a Port Ainé o retornar-los l'import del forfet.

Mostrar formulari de contacte