Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els nous tractaments de l'hepatitis C i del VIH seran finançats a Andorra al 100 per cent

Els nous tractaments de l'hepatitis C i del VIH seran finançats a Andorra al 100 per cent

21/01/2015 11:54

El Govern d'Andorra, a proposta del ministeri de Salut i Benestar, ha aprovat la inclusió de diversos medicaments per tractar l’hepatitis C i el VIH, especialment costosos, dins de la llista de tractaments finançats al 100% per la CASS.

El decret inclou dos medicaments per al tractament de l’hepatitis C Sovaldi® (sofosbuvir DCI) i Olysio® (simeprevir DCI) i un medicament per al tractament del VIH Stribild (combinació de 4 principis actius). La CASS reembossarà el 100% del cost d’aquests medicaments si es compleixen les condicions de prescripció i dispensació del decret.

Pels medicaments destinats al tractament de l’hepatitis C cal seguir a més el protocol de tractament que el ministeri de Salut i Benestar ha aprovat a aquest efecte i que farà arribar als metges i farmacèutics.

Els medicaments per a l’hepatitis C només es poden dispensar al servei de farmàcia de l’hospital i han de ser prescrits per part de metges internistes o gastroenteròlegs acreditats a l’hospital. Estan destinats a aquelles persones que es troben en una fase avançada de la malaltia, sempre que compleixin les indicacions del tractament i es facin els controls de seguiment que estableix el protocol. El protocol contempla la creació d’un comitè per valorar si els candidats al tractament compleixen les condicions establertes.

Amb la informació disponible podria haver en aquests moment entre 5 i 10 persones candidates al tractament. El cost mig d’aquests nous tractaments seria d’uns 52.000 euros per persona i any. El medicament per al VIH també es dispensa al servei de farmàcia de l’hospital, l’han de prescriure metges especialistes en el tractament del VIH i està indicat en pacients que no han iniciat cap tractament contra la malaltia.

Mostrar formulari de contacte