Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els pactes decideixen les alcaldies de Coll de Nargó i Fígols i Alinyà

Els pactes decideixen les alcaldies de Coll de Nargó i Fígols i Alinyà

Benito Fité (CIU) ha estat reelegit amb el suport d'ERC a Nargó i Jordi Sala (ERC) governarà amb Progrés a Fígols i Alinyà Joan Guàrdia (AIDEVA) és alcalde a Valls d'Aguilar sense cap acord electoral estable amb CIU
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
11/06/2011 14:15

Fins a l'últim moment no s'ha sabut per a qui seria l'alcaldia dels municipis alturgellencs de Coll de Nargó, Fígols i Alinyà i Valls d'Aguilar. Finalment, però, després de les sessions plenàries de constitució dels plens ja s'han formalitzat els acords electorals per als pròxims quatre anys.

Així, a Coll de Nargó s'ha fet visible el pacte entre CIU (2 regidors) i ERC (2 regidors), que permet mantenir l'alcaldia al convergent Benito Fité, que ha ocupat el càrrec durant la darrera legislatura, també amb el suport republicà de Rafel Ferrer. Queda a l'oposició la llista més votada, la del grup de Progrés Municipal (3 regidors), encapçalada per Montse Ramoneda.

Pel que fa a Fígols i Alinyà, l'aliança entre ERC (3 regidors) i Progrés Municipal (1 regidor), dóna l'alcaldia al republicà Jordi Sala. La segona tinença d'alcaldia l'ocuparà la regidora de Progrés, Nativitat Tomàs. El fins ara alcalde del municipi, Joan Riu (CIU), malgrat haver aconseguit 3 regidors i el major número de vots, no ha pogut evitar l'acord de la resta de formacions polítiques.

Finalment, a les Valls d'Aguilar també hi haurà canvi al capdavant del consistori. Joan Guàrdia, de la llista d'independents AIDEVA (3 regidors) ha rebut el suport en la investidura del representant de CIU, tot i que no s'ha formalitzat cap pacte estable entre amdós grups polítics. AIDEVA, que suma 3 regidors, governarà en minoria i amb acords puntuals. A més de CIU, queda també a l'oposició Progrés Municipal, liderat per Dolors Vidal, amb 3 regidors i 3 vots més que el partit de Guàrdia.