Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els partits exposen les seves idees en joventut, infància, relació amb Andorra, esports i veïnat

Els partits exposen les seves idees en joventut, infància, relació amb Andorra, esports i veïnat

CiU preveu un Hotel d'Entitats a l'antic edifici de Mavisa, amb sala de reunions i magatzem de material Compromís vol que s'equipari els fronterers amb els residents al Principat i que se'ls bonifiqui l'IRPF ERC proposa crear una Fira d'Activitats de Natura que esdevingui un referent al Pirineu La CUP vol fomentar l'autoorganització de Castellciutat i els barris
Eleccions Municipals 2015 - Logo
19/05/2015 19:25

Els partits esgoten els últims dies de campanya amb la presentació de propostes sobre joventut, infància, fronterers, esport, Castellciutat i barris, entre d'altres. Una part important de les candidatures celebraran aquests darrers dies els seus actes centrals.

CiU ubicarà un Hotel d'Entitats a l'antic edifici de Mavisa. El candidat a l’alcaldia, Albert Batalla, ha detallat que el bloc, de dues plantes, s’aprofitarà per donar resposta a la necessitat d’espai d’entitats com el CAU (Agrupament Escolta), que durant aquesta legislatura s’ha cobert amb d’altres locals públics. La planta baixa de l’antiga Mavisa, a l’avinguda de les Valls d’Andorra, s’adequarà com a sala de reunions i el primer pis servirá de magatzem de material per a les mateixes entitats. Segons Batalla, “un teixit associatiu fort és una garantia de cohesió per a la ciutat”.

Pel que fa a la infància, la número 7 de la llista, Meritxell Planes, ha anunciat que es vol crear l’Espai Nadó, un local lúdic i educatiu per a infants de 0 a 1 any, que estarà ubicat a la Llar d’Infants Els Minairons. Pares, mares, fills i professionals s’hi podran trobar per compartir experiències i inquietuds. De fet, seran els pares mateixos els qui marcaran l'agenda d'activitats d'acord amb les necessitats que detectin.

CiU també ha anunciat que es reactivarà el Centre Cívic l'Escorxador com a Espai Jove, amb un sistema d'autogestió i autoorganització. Aquesta és una demanda que van fer els joves, especialment els de la franja d'entre 12 i 16 anys, a través del Consell Municipal, òrgan que s’ha creat aquesta legislatura per atendre les peticions del col•lectiu.

Compromís x La Seu vol que s’equipari els treballadors fronterers amb els residents a Andorra. El cap de llista, Òscar Ordeig, demanarà un canvi en el Conveni de Doble Imposició (CDI) per establir una bonificació del 50% a la quota d’IRPF.

Actualment un miler de veïns de la Seu treballen a Andorra, “un contingent laboral d’importància capital per a la ciutat”, remarca Ordeig, que vol que es reconegui un millor estatuts de fronterer i que la quota de treballadors per a la Seu i comarca “sigui molt més generosa”. Segons Compromís, “cal una permeabilitat quasi total en la contractació de fronterer per part de les empreses andorranes”. La plataforma ciutadana hi afegeix que “a més, cal trobar solucions amb el Principat perquè les empreses de la Seu puguin operar a Andorra, tot reduint la burocràcia actual”.

Òscar Ordeig ha manifestat que “els treballadors de la Seu a Andorra són essencials per a la nostra societat i la nostra economia” i que “cal aprofitar a fons el procés d’obertura d’Andorra a la Unió Europea per millorar l’estatus dels fronterers”, com també les facilitats d’empreses locals per operar al país veí. Sobre les relacions amb el Principat, Compromís també proposa crear nou sòl industrial per tal que empreses andorranes “es puguin establir a la ciutat de la Unió Europea que els és més propera”.

ERC preveu la creació d’una Fira d’Activitats de Muntanya a la Seu, que tindria lloc a la primavera. La número 4 d’Esquerra, Marian Lamolla, detalla que el nou certamen ha de ser “una fira de referència al Pirineu sobre esports de natura, com ara esports d’aigua, escalada, senderisme, mitja i alta muntanya o esquí de fons”.

Després d’haver parlat amb clubs locals, Lamolla creu que les prioritats a resoldre a la zona esportiva són adequar els vestidors del camp de futbol i del poliesportiu, fer el manteniment de la senyalització de pistes, millorar la calefacció i facilitar espais de trobada per a les entitats. En canvi, ERC veu inviable ara mateix la construcció d’una piscina coberta i creu que és més important mantenir els equipaments existents. Finalment, Esquerra vol promoure més activitats escolars de piragüisme i esquí nòrdic, dos esports estretament lligats a la ciutat i a la seva presència en competicions internacionals.

La CUP vol fomentar l’autoorganització de Castellciutat i dels barris per enfortir-ne la personalitat i sentit comunitari. La formació independentista entén Castellciutat com “un poble amb vida associativa i personalitat pròpia que s’ha de potenciar en diversos vessants”, tot recuperant-ne la història i tradicions.

Mostrar formulari de contacte