Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els passatgers del telefèric de la Vall Fosca augmenten un 30 per cent en relació amb el 2014

Els passatgers del telefèric de la Vall Fosca augmenten un 30 per cent en relació amb el 2014

Durant els primers dies de juliol ha transportat més de 3.300 persones

17/07/2015 11:45

Més de 3.300 passatgers han utilitzat durant els primers quinze dies de juliol el servei telefèric de la Vall Fosca per accedir al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Des de principi de temporada, aquest mitjà de transport ha rebut 1.035 visitants més que l'any 2014. La xifra representa un increment del 30% de visites.

L'Ajuntament de Torre de Capdella ha atribuït l'augment de públic al fet que s'ha fet més promoció d'aquest equipament turístic i a que cada any es reben més grups a través d'agències de viatges. A més, ha destacat que la meteorologia ha acompanyat. L'any passat, entre els mesos de juliol a setembre, van agafar el telefèric prop de 22.000 persones.

El telefèric Vall Fosca, ofereix l'aventura d'accedir a 2.200 metres, a l'únic Parc Nacional de Catalunya, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. En 14 minuts, salva un desnivell de 450 metres i permet accedir als més de 30 estanys que en formen part.

Des d'Estany Gento, punt d'arribada del telefèric a la cota 2.200, es poden realitzar diferents caminades, pensades per a tots els públics. Entre elles hi ha la via verda del carrilet, un camí de 5 quilòmetres sense desnivells que segueix l'antiga via del carrilet que servia per transportar material i treballadors, i que passa per petits túnels. També hi ha el GR11, que comunica amb Espot i amb la Vall de Boí; o rutes pels 32 estanys que formen aquesta impressionant zona del parc.

Al centre d'informació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, ubicat a la cota 2.200, es pot visitar l'exposició permanent, rebre informació i participar en els tastets de natura que s'hi ofereixen de dilluns a divendres per conèixer millor aquesta zona del Parc.

Mostrar formulari de contacte