Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Premis Homilies d'Organyà premien escriptors pirinencs

Els Premis Homilies d'Organyà premien escriptors pirinencs

Entre els guardonats hi ha Anna Simón, d'Oliana, Miquel Alet i Laura Casanovas, de la Seu, a més de Flors Moreno, de Tremp La festa literària va comptar amb l’Homilia laica de Biel Mesquida

Biel Mesquida
Biel Mesquida
08/09/2009 18:35

Organyà ha lliurat aquest passat cap de setmana els guardons dels Premis literaris Homilies, que han sumat enguany un total de 136 originals presentats en les diferents categories. L’acte va comptar amb la lectura prèvia de l’Homilia laica de l’escriptor Biel Mesquida, que va referir-se a la llengua catalana durant tot el seu discurs i a la necessitat de defensar-la arreu.

Mesquida va lloar durant la lectura la iniciativa d’Organyà de crear un far, símbol de la llengua catalana. En paraules extretes del text de l’escriptor català: “Aquest futur far al campanar de l’església de Santa Maria d’Organyà on es dipositarà terra de cadascun dels Països Catalans em sembla un símbol modèlic perfecte, un espot publicitari just i necessari per orientar-nos, estimats germans en la llengua i en la nació d’aquesta llengua, en els temps confusos on vivim en què ens volen fer caure dins la negra provincialització, el bategot cantonal i el pairalisme ranciós, per donar tres noms i qualificatius a la mortor nacional”.

Pel que fa als Premis Homilies, el guardó amb més participació ha estat enguany el ‘Lletres de Dona’ de relats curts, amb 34 obres presentades, seguit del ‘Josep Grau i Colell’ de poesia, amb 32, i el ‘Pirineu’ de narració literària, amb 29 obres. Pel que fa al premi ‘Alt Urgell’ de contes curts, s’hi han valorat 26 obres. L’altra cara de la moneda ha estat el premi ‘Cebrià Baraut’ de treballs de recerca, amb 3 obres presentades, i el premi ‘Mossèn Albert Vives’ de periodisme, on no s’hi ha presentat cap treball. El guardó ‘Germans Espar i Tressens’, dedicat a la gent gran, ha sumat 12 obres.

En relació amb els guanyadors dels Premis Homilia, cal assenyalar que el guardó ‘Pirineu’ se l’ha endut enguany Enric Camps Valero, de Godella, amb l’obra ‘Sota un munt de coses velles’, seguit de Flors Moreno, de Tremp, que va presentar el text ‘La força dels gens de l’amor’. L’urgellenca Laura Casanovas Borrell ha aconseguit una menció especial amb ‘Les filles de la trementinaire’.

D’altra banda, el premi Josep Grau i Colell de poesia se l’ha endut el barceloní Sergio Roche amb l’obra ‘El nostre temps’, seguit de Miquel Sànchez, de Barcelona també, amb ‘Un somrís de vetlla amb Bartra’.

Pel que fa al premi Lletres de Dones de relats curts, la guanyadora ha estat Alba Dedeu, de les Franqueses del Vallès, amb ‘Pluja d’estiu’, seguida de Dolors Clota, de Breda, amb ‘Guilleries’. En l’àmbit de la gent gran, el guardó ‘Germans Espar i Tressens’ ha estat en poesia per a Joan Sala, de Roda de Ter, amb ‘Jo’, i en prosa per a Francesc Ricart, de Santa Pau, amb ‘Els músics del 39’.

Per últim, pel que fa als contes curts de l’Alt Urgell, el premi dels 17 als 20 anys ha estat enguany per a Maria Chillon, de les Borges Blanques, amb el text ‘Gotes Fredes’. El premi dels 21 als 28 anys, se l’ha endut Anna Simón, d’Oliana, amb ‘La Dona de Fum’, i Miquel Torres Gascon ha estat guardonat amb el premi de 29 a 35 anys, pel relat ‘Autosuficiència’. El finalista d’aquesta categoria ha estat Miquel Alet, de la Seu d’Urgell, amb el text ‘Doble parany’.

Mostrar formulari de contacte