Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els pressupostos 2012 de la Generalitat preveuen 10 milions d'€ per a l'Alt Urgell

Els pressupostos 2012 de la Generalitat preveuen 10 milions d'€ per a l'Alt Urgell

La xifra dobla la de l'any passat, però la meitat és per a pagar deutes de l'anterior Govern, bàsicament de l'aeroport Batalla destaca els regs d'Oliana, l'escola-institut La Valira i l'Escola Eqüestre com a principals inversions reals a la comarca
CiU - Presentació Pressupostos 2012
10/02/2012 16:40

Els pressupostos 2012 de la Generalitat per a l'Alt Urgell doblaran la partida de l'any passat, tot passant dels 5 als 10 milions d'euros, segons ha avançat CiU. No obstant això, la meitat d'aquesta xifra serà per acabar de pagar inversions fetes els anys anteriors, principalment l'aeroport. De fet, la presentació de comptes que ha fet el grup de Govern s'ha centrat en la crítica als deutes deixats per l'anterior executiu.

L'acte ha comptat amb la intervenció, entre d'altres, de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla. Segons els diputats nacionalistes, el tripartit va deixar pendents de pagar uns 270 milions d'euros, corresponents a equipaments ja en funcionament o bé que s'estan construint a tota la demarcació de Lleida. És el cas de l'Aeroport de la Seu, que s'emporta gairebé 5 dels 10 milions destinats a l'Alt Urgell, per acabar de pagar la compra i remodelació de la instal.lació.

Pel que fa a inversions reals, Batalla n'ha destacat la construcció dels regs de l'horta d'Oliana, que rebrà 1,5 milions d'€. També s'hi inclou una primera partida per a la construcció de la futura escola-institut La Valira, juntament amb l'adequació de l'ECAP del Pirineu per a acollir l'Escola Eqüestre.

Reducció del deute

A les comarques de l'Alt Pirineu, hi ha pendents de pagar 28 milions en inversions, dels quals el 2011 se'n va eixugar 5,2 milions. Al conjunt de la demarcació, la reducció de deute va ser de 21 MEUR. CiU atribueix aquesta situació a que l'anterior Govern va "abusar del mètode de pagament diferit" per avançar en l'execució d'obres.

A banda d'Oliana, les inversions en regs seran de fet la principal partida del 2012 per a la demarcació, ja que s'hi destina 90 milions, bàsicament per a la continuació del canal Segarra-Garrigues. També es preveu obres per a centres educatius d'Alcarràs, Mollerussa, Cervera i Lleida i per a l'Hospital Arnau de Vilanova.

Els pressupostos s'han de debatre a partir de dimecres vinent i s'hauran d'aprovar divendres. El portaveu adjunt de CiU, Ramon Espadaler, ha assegurat que, a nivell nacional, el deute deixat per l'anterior Govern "comporta el pagament d'uns interessos diaris de 6 MEUR. En aquest sentit, CiU considera que l'augment de taxes i impostos "és necessari per a mantenir els pilars bàsics de l'estat del benestar".

Mostrar formulari de contacte