Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Raiers de Nargó celebraran la seva baixada aquest dissabte vinent

Els Raiers de Nargó celebraran la seva baixada aquest dissabte vinent

L’activitat s’adapta a les actuals mesures dd seguretat, amb l’obligació de mascareta i distància entre persones. El posterior dinar serà enguany per emportar

Baixada dels raiers de Coll de Nargó (Foto: arxiu)
Baixada dels raiers de Coll de Nargó (Foto: arxiu)
08/08/2020 10:55

L’Associació de Raiers de la Ribera del Segre celebrarà la seva tradicional Baixada de rais aquest dissabte vinent, dia 15. En un comunicat, l’Ajuntament de Coll de Nargó ha informat que s’ha pres la decisió per “apostar per la cultura tot complint amb les normatives” i intentant adaptar-se a la nova situació.

Els Raiers de Nargó han valorat que ara mateix es donen les circumstàncies de seguretat per fer l’activitat i mantenir la tradició. A més a més, s’ha valorat el fet que actualment el municipi forma part d’una candidatura internacional davant la UNESCO perquè els raiers siguin declarats Patrimoni de la Humanitat. 

Per garantir la prevenció de la COVID-19, s’ha previst diverses mesures com ara l’obligació de portar posada la mascareta i de mantenir la distància entre persones o entre grups de convivència.  La megafonia anirà recordant aquesta i d’altres normes. L’enraiada començarà a les 10 del matí; i la baixada, a les 12 del migdia. 

En la mateixa línia, enguany el posterior dinar no serà col·lectiu sinó que l’àpat es prepararà perquè tothom se’l pugui emportar de manera individual. El programa pot variar fins a última hora perquè es farà sempre d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries.

Mostrar formulari de contacte